Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

O tym jak Polacy rujnują norweski rynek pracy 18.07.2013 - Norwegia

Czytali temat:
(1076 niezalogowanych)
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do filmu O tym jak Polacy rujnują norweski rynek pracy 18.07.2013 .
przyjemnie się słucha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
taaaaaaaaaak
nie wstydźmy się wyjeżdżać za granicę
bo Polacy to dobrzy fachowcy i gdzie nie pojadą to tam coś uratują
a z Polski muszą wyjeżdżać przez Tuska, żydów, komunistów i cyklistów
a no i wyjeżdżać będą z portów lotniczych w Modlinie, Rzeszowie, Lublinie,Gdyni i Radomiu
a jak wpadną do Polski na odwiedziny to pójdą obejrzeć mecz na Narodowym, w Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu
już wyzwisk brak na polaczków i ich rozumy wszystkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Bzdura totalna , nastepny "superhero" ktory mysli ze to my naprawiamy swiat. Rozmawiajac kiedys z pewnym gosciem uslyszalem ze my to tylko poprawiamy sytuacje na rynku pracujac taniej. Gratuluje toku myslenia. Zal.pl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Henryk1970)
Wiking
A co ciebie interesuja .Norwegowie oni sa u ciebie tobie jak sie nie podoba bilet i Polski .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
taaaaaaaaaak
nie wstydźmy się wyjeżdżać za granicę
bo Polacy to dobrzy fachowcy i gdzie nie pojadą to tam coś uratują
a z Polski muszą wyjeżdżać przez Tuska, żydów, komunistów i cyklistów
a no i wyjeżdżać będą z portów lotniczych w Modlinie, Rzeszowie, Lublinie,Gdyni i Radomiu
a jak wpadną do Polski na odwiedziny to pójdą obejrzeć mecz na Narodowym, w Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu
już wyzwisk brak na polaczków i ich rozumy wszystkie
www.flysas.com/pl/pl/?org=WRO&WT.src...dGTMAYA&vst=true
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
SPOKOJNIKE BĘDZIEMY NA CZAS
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Fakt!

dzieki fruwajacym Polakom,rozwijaja sie nie tylko norweskie stocznie,ale rowniez norweskie lotniska !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów
jan pociecha
(kenaj321)
Początkujący
Nie pal cygar a nie będziesz miał zadyszki .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Marcin Janecki
(cinolmj)
Wiking
moje pytanie jest takie: Czy Polacy i reszta musi ciężko pracować? Jeżeli ktos dałby mi do wybory dwie możliwości to na pewno wybrałbym lżejsza opcję.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Leszek Stobiecki
(leon75)
Wiking
Witam jestem od nie dawna na tym blogu i widzę że różne tematy się tu porusza.Po pierwsze to nie jest do końca prawdą że polacy rujnują norweski rynek pracy bo tak napawde tu tej pracy jest tyle że starczy dla nas wszystkich i w najbliższym czasie będzie jeszcze więcej .Nie tylko my polacy pracujemy cieżko na utrzymanie norwegów są tu też ludzie z innych krajów .Prawdą jest że norwedzy którzy pracowali kiedyś fizycznie teraz nami zarządzają .Dlaczego? Odpowiedż jest prosta braki językowe i tak naprawdę polacy którzy znają język norweski ,a przynajmniej biegle posługują się biegle (podkreślam biegle)angielskim całkiem nieżle sobie radza i również pracują na różnych stanowiskach.Nie tylko pracują fizycznie.Dla tych którzy przyjeżdżają tu i myślą że w rok lub dwa dochrapią się stołków są w błędzie .Obowiązuje tu pewien system zarówno obowiązujący norwegów jak i polaków czy innych obcokrajowców .Mieszkam tu 7 lat i też zaczynałem od najniższej stawki wtedy przez polskiego pośrednika 50 nok ale szybko zrozumiałem że trzeba przeć dalej.Dzisiaj mieszkam tu z rodziną i całkiem nieżle se radze i nikt w firmie nie traktuje mnie jak polaczka który przyjechał zabrać norwegom prace .Tak naprawdę to w każdej społeczności znajdzie się czarna owca której wiecznie coś nie pasuje.Także panowie trochę więcej optymizmu i wiary w siebie i własne umiejętności a nie narzekanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok