Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

auto-gaz - Norwegia

172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Witam.
Czy jest ktos zorientowany, jak wyglada sprawa zamontowania W POLSCE instalacji gazowej do auta, ktore jest na blachach NORWESKICH? Potrzebuje konkretnej informacji, czy mozna to zrobic, i czy instalacja musi przejsc jakies dodatkowe badanie w Norwegii, jesli tak, to zapewne sa potrzebne jakies dokumenty z wykonanych prac.

Kiedys juz byl poruszany ten watek, niemniej nie padla tam konkretna odpowiedz na moje pytanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
wystarczy torche ruszyc glowa to naprawde nie boli!!!
www.vegvesen.no/Kjoretoy/Kjop+og+salg/Go...Ombygd+til+gassdrift
oraz opis uzytkownika ktory w dosc przystepny sposob wyjasnia zawilosci montazu LPG.
cytat...
Naczytałem się na różnych forach na temat problemów z rejestracją gazu , jednak postanowiłem zaryzykować i założyłem instalacje w pl ... teraz mogę opisać swój przypadek.
Więc tak , zacząłem od wybrania systemu renomowanej firmy który serwisują w Norwegii , ten system to BRC . Po przyjeździe do Norwegi pojechałem do serwisu LPG. Serwis za norweską instrukcje i wystawienie papierów wziął 2500NOK oprócz tego zapłaciłem za lekkie przeróbki i dostosowanie do norm 3500NOK. Umówiłem się na autoryzacje w vegvesen i dziś po miesiącu oczekiwania w końcu tam pojechałem . Panom ze stacji diagnostycznej zajęło to 30 min , zapłaciłem 430 NOK i teraz jeżdżę po legalu Smile Chciałem uprzedzić wszystkich którzy jeżdżą bez autoryzacji , że w razie kontroli policyjnej , jeśli się połapią , zabierają tablice i wtedy zaczynają się problemy
mam nadzieje ze rozwialem Twoje watpliwosci:??

gastech.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no już prawie mnie przekonałeś do montażu
jeszcze może tylko w paru punktach jakie to ma dać korzyści
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Dzieki Petroniusz, aczkolwiek moglbys sobie darowac zbedne komentarze.
Gdybym mial na to czas, to z checia poszukalbym po google i w koncu dotarlbym do tycha samych informacji, jednak po to istnieja fora internetowe, zeby zapytac i otrzymac odpowiedz od kogos, kto jzu dany temat przerabial czy sie w nim orientuje. Jak nie masz ochoty odpisywac - to nie odpisuj. Jak bedziesz potrzebowal pomocy w zakresie, w ktorym ja jestem zorientowany, dostaniesz ja bez zlosliwosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
telemarek napisał:
Dzieki Petroniusz, aczkolwiek moglbys sobie darowac zbedne komentarze.
e tam. komentarze nigdy nie są zbędne. ja dzięki nim już ruszam głową i...
instaluję sobie w Polsce średniej klasy instalację za 6000 złotych, czyli 12000 NOK. dodaję 2500 + 3500 + 500 za załatwienie tego na Norge i już będę sobie pomykał oszczędną karbidówką
tylko skąd się biorą te Polish Jokes, czyli dowcipy o głupich Polaczkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
jasta102 napisał:
no już prawie mnie przekonałeś do montażu
jeszcze może tylko w paru punktach jakie to ma dać korzyści

nikogo nie chce przekonywac!!!gosc zadal pytanie wiec podzielilem sie swoja wiedza i tyle...
jezdze firmowym autem w no wiec mam w ..... osczednosci,jesli jednak komus sie to przyda zawsze moze zalozyc lpg .
A Jasta widze chcesz byc drugim Gabrielem ktory tylko wylewa swoje frustracje psujac nietylko to formum ....
ot takie tylko moje subiektywne zdanie,heh.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
petroniusz napisał:... Jasta widze chcesz byc drugim Gabrielem ktory tylko wylewa swoje frustracje psujac nietylko to formum ....

Czy Ty ... , masz Jakiś Problem ze Swoją Osobowością , że czepiasz się Tramwaju , jak on jedzie po prostej , z taką szybkością na jaką mu Maszynista pozwala ...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
petroniusz napisał:

A Jasta widze chcesz byc drugim Gabrielem ktory tylko wylewa swoje frustracje psujac nietylko to formum ....

też coś. ależ pomysły? być kimś drugim? ja tam chce być pierwszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Mnie sie jakos auto na gaz zle kojarzy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Anna Kowalska
(anetta)
Wiking
Jeżeli jednak zdecydowalibyście się na montaż gazu w Norwegii lub wolicie legalizację ( instalacje STAG) to możecie zadzwonić 4740573919.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok