Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prad i zaplata akonto ... - Norwegia

Czytali temat:
Paweł Borkowski Karolina Karolina 1234 Adam Nowicki Norge 30 Norge 30 Artur K Marcelina Szalik Adam aaj Patrycja Kurdziel slawek.bojanko@gmail.com (2389 niezalogowanych)
57 Postów
Michael M.
(SmokWawelski)
Nowicjusz
Witam.
Czy ktos z szanownych forumowiczow, wie cos blizej na temat pobierania przez firmy dostarczajace prad tak zwanego akonto? Mam dostawce EB ( jednego z tanszych) ale skurczybyki ciagle pobieraja jakies akonto i pomimo ze zuzywam na przyklad okolo 1000kWh/m-c
to place jak za 1300 lub wiecej...
Ostatnio znalazlem oferte firmy Fjordkraft.. czy wiecie cos wiecej o niej i jak to sie ma do cen innych firm za kWh... Pozdrawiam i dziekuje za rzeczowe odpowiedzi a nie polityczne wywody
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
To zadzwon do nich i zmien sposob rozliczen..

A'konto to nic innego jak zaliczka. Mozesz ja placic co kwartal, lub co miesiac. Na poczatku kolejnego roku i tak przyjdzie wyrownanie, a na podstawie Twojego zuzycia rocznego, wylicza ''nowa'' kwote zaliczki..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Michael M.
(SmokWawelski)
Nowicjusz
Wlasnie w tym sek , ze sposob rozliczenia mam normalny czyli co dwa miesiace faktura, a zuzycie przesylam sms lub przez internet na ich stronie co miesiac, a akonto pobieraja poniewaz nie mam obywatelstwa i to normalna procedura (tak twierdza) choc znam osoby ktore nie placa czegos takiego... dlatego moje pytanie jw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ja ma umowę z fjordcraftem i też co dwa miesiące wysyłam SMS-a ze stanem licznika.
Płace za 1kw plus przesył za 1kw ,tyle ile zadeklarowałem kw(cena za przesył zimą jest większa) plus opłaty stałe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Michael M.
(SmokWawelski)
Nowicjusz
A jakie masz koszty teraz, z jakie miales przed podwyzka jesli moge wiedziec, wchodzilem na ich strone ale mieli tylko porownania, nie podawai aktualnych cen...
W EB placilem przedtem okolo 40 øre za przesyl i 39 øre za kwh, teraz 67 za kwh, i 68 za przesyl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Przesył w fjordcrfcie 68ore/kwh-styczeń 63ore/kwh-luty plus 49kr opłata stała
prąd 65ore/kwh dzisiejszy rachunek.
W zeszłym roku było taniej. ale ile to nie pamiętam (rachunków nie chce mi się szukać)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok