Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jaka TV najlepsza do NO??? - Norwegia

Czytali temat:
Lukasz . Ula Mydłowska przemek wrona (1404 niezalogowanych)
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
Witam wszystkich...
Tak jak w temacie...
jaka Tv (platforme)mozecie polecic do NO???
chodzi glownie o jakosc odbioru,zasieg no i jak najmniejsza zabawe z ustawianiem anteny oraz sila sygnalu...
dzieki pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
wszystkie polskie TV sat nadają z tego samego satelity, więc jest to bez różnicy jaką platformę wybierzesz. lepiej zainwestować w większy talerz co by polepszyć jakość odbioru sygnały. Bez względu na to jakiego operatora masz, antenę ustawia się tak samo, jak już trafisz w "satelitę" to wystarczy skorygować tak antenę co by sygnał na dekoderze był możliwie najsilniejszy.

Im bardziej na północ tym gorzej z sygnałem, niestety polscy operatorzy nie przewidzieli tego że Polacy bedą instalować ty sat w okolicach koła arktycznego i nadają sygnał z satelity który celuje w Europę środkową, choć sygnał też tam dociera to jest słabszy i częściej ginie np. przy ujowej pogodzie.

są strony z kalkulatorami do tego jak ustawić antenę lub widziałem tu ogłaszających się szpeców co to potrafią ustawić, najważniejsze to to aby mieszkać w lokalizacji gdzie nic nie zasłania lub zakłóca sygnału
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
janusz kowal
(Jacho)
Wiking
Czesc ....
ja mam cyfre juz 2 lata i jestem zadowolony , wymaga stosunkowo niskiego sygnalu okolo 50 60 % . Wczesniej mialen tv N i niebylem zadowolony......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok