Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polski Dekoder CP a antena Norweska - Norwegia

Czytali temat:
jan pociecha Andrzej Kocaba Slawek Slawko Janusz Matlak Leszek R. Artek Bu Leszek Maliszewski Przemek Waśniewski Daniel Wozniak pawel piotr Michał Tokarski agata laskowska Maryśka 47 Agata Theya Jasińska (2865 niezalogowanych)
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
Witam, mam ze sobą polski dekoder TV ale nie mam ani TV ani anteny czy jak wszystko skompletuje tu na miejscu to nie będzie problemu z odbieraniem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Rumcyk napisał:
Witam, mam ze sobą polski dekoder TV ale nie mam ani TV ani anteny czy jak wszystko skompletuje tu na miejscu to nie będzie problemu z odbieraniem?

nie ma problemu, musisz tylko prawidłowo ustawić antenę i konwerter :

Address: narvik
Latitude: 68.4385°
Longitude: 17.4273°

Satellite: 13E EUTELSAT 3C | EUTELSAT HOT BIRD 13B | EUTELSAT HOT BIRD 13C
Elevation: 13.0°
Azimuth (true): 184.8°
Azimuth (magn.): 177.8°

na północy to talerz najlepiej pow 100 cm

możesz też użyć aplikacji na androida do ustawienia anteny:

play.google.com/store/apps/details?id=co....satfinder&hl=pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
chyba nic z tego nie bedzie, antene mam troche wyżej niż poziom ziemi a do tego góry przed sobą, kombiuje i nawet na chwile nie zmienia sie ani moc ani jakość sygnału. Da się jakość wzmocnić sygnał mimo przeszkód?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
( )
(777)
Początkujący
nie antene wyzej zamocuj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
Niestety właściciel mieszkania nie zgadza sie na montaz na domu i i tylko na niskiej komórce moge...specjalnie kupiłem antene a tu lipa..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daniel Wozniak
(widgetrex)
Wiking
z praktyki powiem, że ustawianie anteny dekoderem nawet dla doświadczonego instalatora może okazać się niezwykle czasochłonne, dlatego profesjonaliści używają reflektometru czyli miernika poziomu sygnału. Nie wiem jak to wygląda w miejscu, w którym próbujesz zamontować antenę ale satelity nie latają metr nad ziemią i zakładam że przed miejscem w którym montujesz antenę nie masz wieżowca ani góry zasłaniającej niebo więc brak możliwości technicznych raczej nie wchodzi w grę. Pomógłbym ale niestety mam za daleko, za to proponuję zakup taniego (analogowego) miernika, to stosunkowo niewielki wydatek. Rozwiązaniem mogą być też wspomniane aplikacje na androida, ale niestety nie miałem okazji korzystać więc szczegółowo nie podpowiem, ale jak będę miał chwilkę postaram się zapoznać i stestować, wtedy może powiem coś więcej na ten temat, o ile oczywiście sprawa jest jescze aktualna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Michał Tokarski
(Rumcyk)
Wiking
Sprawa aktualna, zakupiłem mierniczek i nic. Czy przy 13 stopniach antena jest skierowana w ziemię?kurczę za cholere nie mogę tego ustawić, Moc sygnału nawet na chwile nie ruszyła. Czy ktoś z północy ma talerz?jak mniej wiecej jest ustawiony?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok