Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Samochód na złom - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski Dik Dik Hubert Waz Tomek ... Piotr Dudziński Marysia11 doReMi Patrycja Hybner lew74 (4710 niezalogowanych)
5 Postów
Grzegorz Lewoc
(Levocek)
Wiking
Witam. Posiadam samochód na norweskich nr. Rej. Który chciałbym oddać na złom ( mam już nowy) samochód jest na chodzie ale nie przejdzie eu kontroll. Slyszalem że kaucja wynosi 3000kr. Czy to prawda? Czy muszę jakoś przygotować ten samochód? I czy ew. Już na miejscu jest możliwość "wykrecenia" kilku części ( prawie nowych, nie tracąc przy tym prawa do otrzymania kaucji? Może ktoś z was już to robił, i wie dokładnie jak to wygląda.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Przemek Waśniewski
(przemekwasniewski)
Wiking
witam a jaki to samochód masz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Grzegorz Lewoc
(Levocek)
Wiking
Renault Laguna 1996 2.0 benzyna ponad 340 tys przebiegu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
to Tobie oni zapłacą z oddanie na złom,a wykręcać możesz co chcesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
A samochód na polskich blachach też można oddać na złom i dostanie się dokumenty do wyrejestrowania?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Ewa Malec
(EwaGiec)
Wiking
Tak. Auto na polskich blachach również możesz zezłomować w Norwegii i nic za to nie płacisz ani nic za to nie dostajesz. Otrzymujesz świstek, który musisz przetłumaczyć w Pl.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Inicjacja91 napisał:
Tak. Auto na polskich blachach również możesz zezłomować w Norwegii i nic za to nie płacisz ani nic za to nie dostajesz. Otrzymujesz świstek, który musisz przetłumaczyć w Pl.

Dzięki za info

Tłumaczenie przysięgłe, bo to dokument urzędowy do przedstawienia w innym urzędzie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafal K
(Raff)
Wiking
Witam. A co zrobi jak mam norweski w Polsce i nieopłacalne jest go reperować. Mogę go zezłomować na miejscu w Polsce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
nieopłacalne jest go reperować.
niemozliwe
wez kup takie z niemiec i przespawaj numery

no chyba ze masz hamera h-6
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów
Qmulus Krakow
(qmuluskrakow)
Stały Bywalec
Raff napisał:
Witam. A co zrobi jak mam norweski w Polsce i nieopłacalne jest go reperować. Mogę go zezłomować na miejscu w Polsce?

Zrób z autem co chcesz do norge przywiez tablice i tyle. Przy oddaniu tablic mówisz tylko ze padło w Polsce i nie opłacało się przewozić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok