Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak to jest z Prawo Jazdy kategorii AM - Norwegia

Czytali temat:
Tadeusz Smajdor Marcin Chojecki Mariusz Mazurek Monika Kejnar Julita Andrzej Nostromo (4657 niezalogowanych)
2 Posty
Kostek Tomek
(Kostek432)
Wiking
Witam, mam pytanie. Mam 15 lat miałem zamiar zrobić prawo jazdy kat.AM w Polsce ale nie wiem czy będzie one ważne w Norwegi. Wiem że karta motorowerowa nie była ważna ale jak to jest z kat.AM?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Kostek432 napisał:
Witam, mam pytanie. Mam 15 lat miałem zamiar zrobić prawo jazdy kat.AM w Polsce ale nie wiem czy będzie one ważne w Norwegi. Wiem że karta motorowerowa nie była ważna ale jak to jest z kat.AM?
To zrób w Norge , tu jest wszystko na luzie i bezstresowo , a i w Kraju , jak pokażesz kolesiom , to z zazdrości posinieją ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Kostek Tomek
(Kostek432)
Wiking
gabriel napisał:
Kostek432 napisał:
To zrób w Norge , tu jest wszystko na luzie i bezstresowo , a i w Kraju , jak pokażesz kolesiom , to z zazdrości posinieją ...

W norwegi jest od 16. Wiec jeszcze rok muszę czekać a mię najbardziej interesuje czy polskie prawo jazdy kat.am jest ważne w Norwegi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Kostek432 napisał:
gabriel napisał:
Kostek432 napisał:

W norwegi jest od 16. Wiec jeszcze rok muszę czekać a mię najbardziej interesuje czy polskie prawo jazdy kat.am jest ważne w Norwegi.

Wyglada na to, ze naturlich.
europa.eu/legislation_summaries/internal...licies/l24141_pl.htm

Gjennom EØS-avtalen er Norge forpliktet til å implementere EUs regelverk på førerkortområdet. EUs tredje førerkortdirektiv trådte derfor i kraft i Norge den 19. januar 2013 samtidig som i resten av EU.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok