Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wjazd do norge autem na tymczasowym dowodzie rej. - Norwegia

Czytali temat:
Kart Bla jujek12 Caroline xxx YelooTransport (3983 niezalogowanych)
3 Posty
magda drz,
(gosh)
Wiking
macie moze pojecie, czy moge wjechac do norge poprzez szwecje (przeprawa promowa gdynia- karlkrona) na tymczasowym tzw miekkim dowodzie rejestracyjnym?

nie zdaze raczej odebrac stalego. wiadomo ze ma pewien okres waznosci i tego bede sie trzymac tj polece po nowy etc. albo upowaznie kogos z pl.

wiem tez ze nalezy tymczasowke zdac przy odbiorze stałego.

czy faktycznie ten okres waznosci mozna nieco przedluzyc? tj powyzej 30 dni przy zlozeniu stosownego pisma/ prosby???

w pn bede dzownic do wk. to dane zweryfikuje, w likend nic juz nie zalatwie wiec pytam o was czy ktos jechal na tymczasowke.

dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Marta Korz
(bilab56)
Wiking
Ja jechalam, swinoujscie-ystad. Mialam miekki dowod na miesiac. Do Norwegii wjechalam bez zadnych problemow. Nikt mnie o nic nie pytal, nic nie mowil. Po miesiacu wyslalam dowod do PL i kolezanka (miala pelnomocnictwo) odebrala i wyslala mi poczta do norwegii. Nie jestem pewna czy tak mozna, ale ja jedzilam. Moze po prostu mialam szczescie, a moze można wjechac na tymczasowym do Norwegii.

Jezdzilam kilka dni po Norwegii z kopia dowodu (ksero) rejestracyjnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok