Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

problem z kanazizacją odpływową - Norwegia

Czytali temat:
(965 niezalogowanych)
4 Posty

(marioolbn)
Wiking
Witam, mam pytanie dotyczące prawa wynajmu mieszkania. wynajmuje mieszkanie w stavanger od 3 dni jest zakrecona woda bo na dole w mieszkaniu u kolegi wybija wszytkie syfy:/. wiadomo wode zakrecił kolega żeby sobie nie robic syfu z mieszkania. Kiedy dzwonimy do właściciela on nas zbywa, mówi że zadzwoni do syna i mówi żeby tam pogrzebac samemu. Jakie mam prawo zgłosić to do jakiegoś urzędu i kto za to odpowiada bo własciciel mysli ze polak sobie sam to zrobi. prosze o jakies popdowiedzi oczywiście mądre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
Śmierdząca sprawa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marioolbn napisał:Witam, mam pytanie dotyczące prawa wynajmu mieszkania. wynajmuje mieszkanie w stavanger od 3 dni jest zakrecona woda bo na dole w mieszkaniu u kolegi wybija wszytkie syfy:/. wiadomo wode zakrecił kolega żeby sobie nie robic syfu z mieszkania. Kiedy dzwonimy do właściciela on nas zbywa, mówi że zadzwoni do syna i mówi żeby tam pogrzebac samemu. Jakie mam prawo zgłosić to do jakiegoś urzędu i kto za to odpowiada bo własciciel mysli ze polak sobie sam to zrobi. prosze o jakies popdowiedzi oczywiście mądre.
Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego Instalacja Wodna z wybijaniem syfu z Kibla czy też ze zlewu ... ? .
Przecież to dwa niezależne układy .
---
Za Mordę Kolegę i tyle ...!
Sam zatkał , przez niechlujstwo instalację sanitarną to niech sam cierpi .
---
Co zaś do indywidualnego "GRZEBANIA" ...
---
TO odradzam ... !!! ... !!! ... !!! .
---
Pewnie właściciel , tylko na to czeka , by całą winę przenieść na Was ...! , jeżeli dojdzie do zalania innych pomieszczeń ...
---
Tu w Norge jeżeli nie ma się potwierdzonych uprawnień Hydraulika to nie Można samemu Ingerować w Instalację sanitarną ... Koszt odszkodowania są bardzo Duże i bolesne .!
---
Najlepiej zgłosić właścicielowi i koledze z dołu iż na Ich koszt zamawiasz Hydraulika ...
---
Pamiętaj jednak iż kij ma dwa końce i przy byle jakiej okazji Właściciel "przy pomocy" kolegi może Tobie nie przedłużyć dalej umowy najmu ... lub wręcz dać wypowiedzenie najmu ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
marioolbn napisał:Witam, mam pytanie dotyczące prawa wynajmu mieszkania. wynajmuje mieszkanie w stavanger od 3 dni jest zakrecona woda bo na dole w mieszkaniu u kolegi wybija wszytkie syfy:/. wiadomo wode zakrecił kolega żeby sobie nie robic syfu z mieszkania. Kiedy dzwonimy do właściciela on nas zbywa, mówi że zadzwoni do syna i mówi żeby tam pogrzebac samemu. Jakie mam prawo zgłosić to do jakiegoś urzędu i kto za to odpowiada bo własciciel mysli ze polak sobie sam to zrobi. prosze o jakies popdowiedzi oczywiście mądre.
Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego Instalacja Wodna z wybijaniem syfu z Kibla czy też ze zlewu ... ? .
Przecież to dwa niezależne układy .
---
Za Mordę Kolegę i tyle ...!
Sam zatkał , przez niechlujstwo instalację sanitarną to niech sam cierpi .
---
Co zaś do indywidualnego "GRZEBANIA" ...
---
TO odradzam ... !!! ... !!! ... !!! .
---
Pewnie właściciel , tylko na to czeka , by całą winę przenieść na Was ...! , jeżeli dojdzie do zalania innych pomieszczeń ...
---
Tu w Norge jeżeli nie ma się potwierdzonych uprawnień Hydraulika to nie Można samemu Ingerować w Instalację sanitarną ... Koszt odszkodowania są bardzo Duże i bolesne .!
---
Najlepiej zgłosić właścicielowi i koledze z dołu iż na Ich koszt zamawiasz Hydraulika ...
---
Pamiętaj jednak iż kij ma dwa końce i przy byle jakiej okazji Właściciel "przy pomocy" kolegi może Tobie nie przedłużyć dalej umowy najmu ... lub wręcz dać wypowiedzenie najmu ...

Spekulacje, domniemania na koniec durne pouczenie. A urzytecznosci twoich postow jak nie bylo tak nie ma.
Stary pijak i duren
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:Spekulacje, domniemania na koniec durne pouczenie. A urzytecznosci twoich postow jak nie bylo tak nie ma.
Stary pijak i duren

I znowu Osobiste wycieczki ... ? .
Konfidencie i Prowokatorze !

Zamiast "wywyższać" się ... , zapodaj coś w Tym Temacie , co Przyćmi Moje Paranoje ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
Wacek1 napisał:Spekulacje, domniemania na koniec durne pouczenie. A urzytecznosci twoich postow jak nie bylo tak nie ma.
Stary pijak i duren

I znowu Osobiste wycieczki ... ? .
Konfidencie i Prowokatorze !

Zamiast "wywyższać" się ... , zapodaj coś w Tym Temacie , co Przyćmi Moje Paranoje ...

Poprawie tylko blad - uzyteczny! To daleko bardziej istotniejsze niz rozmowa z toba durniu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:Poprawie tylko blad - uzyteczny! To daleko bardziej istotniejsze niz rozmowa z toba durniu.
Siebie samego
weź i popraw
Ponieważ jesteś największym błędem jaki został tu przez ciebie na Forum stworzony ...
---
A pro po :
---
...jak DUREŃ z DURNIEM !!!

-
Bandyci wtargnęli do Icka:
- Złoto masz?
- Mam.
- Ile?
- 100 kg...
- Dawaj!...

- Salcie, Złotko !!! .. panowie przyszli do ciebie..
---
Wczorajszego dnia powysyłałem smsa do kilkunastu znajomych o treści :

- poratuj mnie , nie mogę znaleźć swojej komórki..

- bądź tak miły i zadzwoń do mnie !.. z góry dziekuję..

- WSZYSCY ZADZWONILI ...

Teraz uważam , że moi znajomi nie są tak bardzo inteligentni ale za to :

BARDZO SYMPATYCZNI !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
problem zglosiles.... wlasciciel nie zareagowal

zamawiasz autoryzowanego hydraulika z serwisu

sprawe zalatwia wlasciwie od reki....
i albo wystawia fakture na wlasciciela, albo Ty regulujesz naleznosc a pozniej po prostu mniej placisz za wynajem! dolaczasz xero (a nie oryginal) zlecenia oraz xero faktury, mozesz wtedy tez wydrukowac potwierdzenie zaplaty za te fakture.... i koniec...

ja sam u siebie zmienialem tak baterie prysznicowa....
zglosilem ze sie zacina. haslo jesli mozesz to wymien....
dalem papier ile a baterie i doliczylem swoje 500 za 3 minuty roboty )
nie bylo zadnego ale.

www.lovdata.no/oll/nl-19390616-006.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok