Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2589 niezalogowanych)
71 Postów

(Pawel85GL)
Początkujący
IZZZZZZZY TU MOWA O LETNICH OPONACH CZYTAJ ZA ZROZUMIENIEM ZANIM COS SKOPIUJESZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Pawel85GL napisał:
IZZZZZZZY TU MOWA O LETNICH OPONACH CZYTAJ ZA ZROZUMIENIEM ZANIM COS SKOPIUJESZ

pawełku nie ważne czy zimowe czy letnie z bieżnikiem 3-4 mm to i tak śmieci nawet jak by były złote.Jestem pewna ,że młody i głupi jesteś a myślisz odwrotnie .....
dorośnij pawełku bo zle możesz skończyć na tych zarobionych paru nokach - a twój klient może się przejechać ostatni raz.....a koledzy mogą odnaleźć pawełka handlarza tym i owym i znowu przeczytamy ,że znaleziono polaka ..

wszędzie są tacy młodzi zaradni wokoło ,więc nie trudno o taką tezę ,moze być i inna mówisz ,że pracujesz w nor.... tak....więc jak skończysz.... jeśli się coś stanie na twoich oponkach myślisz ,że rodzina wiedząc o przyczynie wypadku ,nie wyśle do ciebie policji i nie dość ,że beknie twój szef to jeszcze ty ....paka i deportacja.

no ale ty nas nie słuchaj my tylko posty bijemy - ty jesteś mądrzejszy i cwany i zaradny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Pawel85GL napisał:
mam 4 sztuki z tym ze dwie gorsze takie 3 a dwie 4 plus odbior z bergen moj nr 0047 409 42 653
cena na tel

najpierw troche o tym co mozna a co nie....

Pojazd nie zostanie dopuszczony do ruchu, gdy:
4. Opony, których wskaźniki pokazują graniczne zużycie, a w odniesieniu do opon nie zaopatrzonych w takie wskaźniki - o rzeźbie bieżnika nie mniejszej niż 1,6 mm na 3/4 szerokości środkowej części opony.
5. Opony o widocznych pęknięciach odsłaniających ich osnowę albo odkształconych.
6. Opony z umieszczonymi trwale, wystającymi na zewnątrz przeciwślizgowymi elementami metalowymi.
7. Niedostateczna wytrzymałość (nośność) opon.

Zarządzenie Ministra TiGM z dnia 7 września w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów przy tym stosowanych. (Dz.U. Nr 81 z 13 X 99, poz. 917).

i masz jeszcze po Norwesku specjalisto od opon....

3.1.1 Tilhenger med konstruktiv hastighet over 40 km/t og tillatt totalvekt ikke over 3 500 kg og bil med tillatt totalvekt ikke over 3 500 kg skal ha dekk med mønstret slitebane med mønsterdybde på minst 1,6 mm i hovedrillene i midterste ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets, bortsett fra de steder hvor eventuelle slitasjevarslere er plassert. For vinterdekk (dekk merket med M+S, MS, M&S, M-S eller « Mud and snow ») med eller uten pigger skal mønsterdybde være på minst 3 mm i hovedrillene i midterste ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets.

lovdata >> Forskrift om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften)
Kap. 13. Hjul, dekk

i teraz pochwal no sie ile masz tego bieznika w tych gorszych oponach??? w lato 1,6mm minimum... w zime minimum 3mm.. a ile masz bieznika w nowych letnich?? 4?? 6mm? dlatego tez zastanawiajaca jest ta twoja ocena 3 zwalszcza ze tylko rozmiar sie dla ciebie liczy a taki mistrz kierownicy niby jestes.....
rozmiar, do tego dochodzi index predkosci i inne pierdy... moze i jezdzisz szybko ale zapewne jak malina na firmowym paliwie... ja musze miec 92V inaczej nie kupuje opony!!!!
ale tobie to pewnie wszytsko jedno: rozmiar sie zgadza i ladny bieznik.... smiech na sali...
a skladowanie?? w garazu na haku, czy na statywie?? czy jedno na drugim??? a moze autko sie popsulo i stalo ze dwa miechy na parkingu na tych kapciach??
opony uzywane wiec znikaja tez fabryczne oznaczenia wstepnego wywazenia opony i najlepszego umiejscowienia wentyli.... felga wywazona ale przy rozklekotanej oponie i 200kmh kurcze czujesz jednak mikrodrgania....
jesli Ty sam nie pilnowales swoich kolek, wywazanie, geometria auta itd to Twoja gume tez juz lekki szlag trafil... to naprawde czuc przy wiekszych predkosciach...
i na koniec: rok produkcji opon!!! nawet jesli nigdy nie uzywana "firmowa" ale sprzed 5 lat - zachowuje sie tak samo jak jakas tania podroba z korei z biezacego roku!!!
no i bergen: deszcz i deszcz, wiec opona musi byc perfekcyjna!!!

chcesz jezdzic: jezdzij bezpiecznie!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
sprawdziłem teraz i mam 7 mm bieznika na oponach .opony zakupione nowe 2,5 roku temu fabrycznie nowe..jak ty pawełku 4 mm oceniasz na 4 z plusem to ja swoje na 9
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów

(Pawel85GL)
Początkujący
HAHAHAHA
PECH CHCIAL ZE NA WASZE NIESZCZECIE OPONY POSZLY POLAK ZAWSZE KUPI BO NIBY KASY NIEMA WIEC TEMAT ZAMKNIETY BUZIAKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Pawel85GL napisał:
HAHAHAHA
PECH CHCIAL ZE NA WASZE NIESZCZECIE OPONY POSZLY POLAK ZAWSZE KUPI BO NIBY KASY NIEMA WIEC TEMAT ZAMKNIETY BUZIAKI
polak głupi zawsze kupi chciałeś powiedziec hahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów

(Pawel85GL)
Początkujący
zwal jak chcial
sam jestes polak wiec tez sie do tego zaliczas rozumiem
ale poco temat ciagniesz jak opon niema chciales kupic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8