Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

powiedzcie coś o pogodzie - Norwegia

Czytali temat:
(757 niezalogowanych)
1 Post

(marcoo)
Wiking
jak to wygląda teraz i ogólnie na przestrzeni roku ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
w ciągu roku to pogoda przeważnie jest zmienna, ale detale możesz znaleźć tu
www.yr.no/
wpisz sobie w ramkę nazwę miejscowości, którą jesteś zainteresowany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
chodziło mi bardziej o indywidualne odczucia w stosunki do PL... ale dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
nom pogoda jest
zima deszczowo i zimno, czasem snieg, sredni wiatr
lato deszczowo i troche cieplej, czasem slonce, wiatr
wiosna, jesien - po prostu deszczowo, stosunkowo wiecej wiatru
w zwiazku z pogoda - szału nie ma
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marcoo napisał:
chodziło mi bardziej o indywidualne odczucia w stosunki do PL... ale dzięki
INDYWIDUALNIE... hm....mmmm

Nadal zachwyca Mnie , dopiero co nasypany śnieg z nieba... JEST PRZEŚLICZNIE BŁĘKITNY...jak nabiera się Go łopatą , a świeci oczywiście w tym momencie słońce...
Lodowce już mniej Mnie teraz zachwycają ...nawet te kolorowe...
No może jeszcze Zorza Polarna , robi jakieś większe wrażenie... o ile w tym momencie jestem gdzieś w ciemnej okolicy ...i Mój MÓZG AKURAT JEST TRZEŹWY...
Ponadto jak napisano wyżej ...

Tak samo jak wszędzie na Świecie , gdzie prawie cały tydzień trzeba zasuwać w pracy... na ...
"beb"... dla siebie i rodziny...
No chyba ,że się ma pracę umysłową za biurkiem i z nudów ogląda się panoramę okolicy przez okno...
Inaczej...fizycznie ...ech szkoda słów...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Paweł kolo
(pabllo2)
Wiking
Moje odczucia pogodowe cieplej niż w Polsce. Wypowiadam się głównie na temat Stavanger, w Polsce ostatnio dużo jest anomali pogodowych a w Stavanger ta pogoda jest do ogarnięcia to nie Anglia, że można złapać depreche. Pewnie w innych rejonach Norwegii jest zimniej ale w Stavanger jest ciepło bo od morza są jakieś ciepłe fronty. W okolicach listopada temp. wacha się około 0 stopni a w zime średnio z -10? max sądze a deszczu też nie ma wiele a wiem coś o tym bo robiłem na dachu. Tutaj jest taki klimat, że jak jak tak fes przemokniesz to rzadko się choruje a u nas to od razu medyka. Pozdrawiam mam nadzieje, że byłem obiektywny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
pabllo2 napisał:
Moje odczucia pogodowe cieplej niż w Polsce. Wypowiadam się głównie na temat Stavanger, w Polsce ostatnio dużo jest anomali pogodowych a w Stavanger ta pogoda jest do ogarnięcia to nie Anglia, że można złapać depreche. Pewnie w innych rejonach Norwegii jest zimniej ale w Stavanger jest ciepło bo od morza są jakieś ciepłe fronty. W okolicach listopada temp. wacha się około 0 stopni a w zime średnio z -10? max sądze a deszczu też nie ma wiele a wiem coś o tym bo robiłem na dachu. Tutaj jest taki klimat, że jak jak tak fes przemokniesz to rzadko się choruje a u nas to od razu medyka. Pozdrawiam mam nadzieje, że byłem obiektywny.

To pewno dlatego Tobie tak tu cieplo hmm sam zobacz

www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/pro...hima_nad_europa.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
pabllo2 napisał:
Moje odczucia pogodowe cieplej niż w Polsce. Wypowiadam się głównie na temat Stavanger, w Polsce ostatnio dużo jest anomali pogodowych a w Stavanger ta pogoda jest do ogarnięcia to nie Anglia, że można złapać depreche. Pewnie w innych rejonach Norwegii jest zimniej ale w Stavanger jest ciepło bo od morza są jakieś ciepłe fronty. W okolicach listopada temp. wacha się około 0 stopni a w zime średnio z -10? max sądze a deszczu też nie ma wiele a wiem coś o tym bo robiłem na dachu. Tutaj jest taki klimat, że jak jak tak fes przemokniesz to rzadko się choruje a u nas to od razu medyka. Pozdrawiam mam nadzieje, że byłem obiektywny......a to się mylisz,ponieważ obecnie przebywam w Polsce i jest piękna wiosna nie tylko kalendarzowa-wczoraj ,jak przystało na pierwszy dzień wiosny u mnie temperatura była +14 stopni nad morzem!Dzisiaj -w tej chwili jest+10 i pięknie świeci słonko-aż chce się żyć !!!Nie to co w Norge-tam wszędzie jest zimno,aż mi się nie chce do Drammen wracać-może nie wrócę? hihi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bella)
Wiking
oj dzisiaj jest ładna pogoda,świeci słoneczko i jest+9 stopni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Paweł kolo
(pabllo2)
Wiking
Ale bywało tak, że w polsce lało tygodniami a tutaj był ładny słoneczny dzień. Jednego roku to wróciłem do Polski jakbym z Egiptu przyjechał taki opalony aż skóra schodziła. Jak się rozpada w Polsce to znowu się zaczną powodzie itp. miesiące sie poprzestawiały chyba .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok