Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

żagle - czy ktos pływa? - Norwegia

Czytali temat:
(930 niezalogowanych)
6 Postów
Malgorzata Golik
(Malgorzata Golik)
Wiking
Witam,
Czy ktoś z was wypożyczał w okolicach Stavanger małą żaglówkę, jakieś 25 m2 żagla, tak żeby się pokręcić po okolicznych wysepkach. Czy możecie polecić jakiś yachtclub, taki żeby nie zdarli z człowieka ostatniego grosza? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam i życzę radosnej wiosny
Gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
wiele informacji na ten temat uzyskasz przypuszczam od uzytkownika : kami , zapukaj do niej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Przepraszam , ale pytanie skierowane było do osób z okolicy Stavanger , dlatego usunęłam post , który nic poza moim samochwalstwem nie wnosił do tematu
Oooo rany..........., co ja wyprawiam na tym forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Malgorzata Golik
(Malgorzata Golik)
Wiking
Dziekuje za podpowiedzi.
Na finn.no rzeczywiscie jest kilka ogloszen ale niezle sie cenia Teraz sie nie dziwie ze norwegowie kupuja lodzie zamiast je wypozyczac Chyba zbyt romantycznie podeszlam do tematu liczac na cos w stylu starych klimatow harcersko - mazurskich Zdecydowanie taniej wyjdzie poleciec do polski i potaplac sie w naszych bajorkach a odkrywanie zakamarkow norweskiego wybrzeza pozostawic az do wygrania w lotto
Gdyby jednak ktos mial jakies sugestie to z gory dziekuje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
A co myślisz o kajakach?
Pod koniec maja planuję zrobić małą wycieczkę, prawdopodobnie po Lysefjorden, z jednym noclegiem gdzieś po drodze pod namiotami. Kilku znajomych jest chętnych, ale póki co jeszcze nikt nie jest pewien.
Kajaki trzeba by oczywiście wynająć, to też będzie trochę kosztować, ale raczej nie tyle, co łódź.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Malgorzata Golik
(Malgorzata Golik)
Wiking
co prawda moje doswiadczenia z kajakami pochodza z odleglego dziecinstwa przeplatanego wczasami pracowniczymi nad jeziorem ale zawsze to jakas baza
masz jakies gg? moje to 21818894
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Co do kajaków to uważajcie bo ostatnio koło nas w okolicy przypłynął sam kajak a kajakarza ni widać ani słychać i tak juz miną miesiąc...
zresztą pisali o tym w prasie...
A co dla zagloweczki to super sprawa tylko trzeba mieć o tym jakieś pojecie bo płynąc na żaglu łódeczka potrafi sie niezłe przechylić ze wszystko z pólek spada a tobie sie przypominają wszystkie modlitwy które kułeś na komunie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok