Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Prosze o rade !!! - Norwegia

Czytali temat:
(489 niezalogowanych)
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Prosze o rade !!! Jestem na zasilku w NAV-ie . Mam juz wykupiony bilet do domu na 30 marca i powrot 17 kwietnia . Termin wyjazdu i powrotu zgloszony w NAV-ie . Dzisiaj otrzymalam telefon z firmy , o stawieniu sie do pracy 6 kwietnia . Poinformowalam ,ze wyjezdzam do domu i wracam dopiero 17 kwietnia . W odpowiedzi uslyszalam ,ze jezeli nie stawie sie do pracy zabiora mi zasilek !!! Czy jest to realna grozba i czy zgodna z prawem ? Zasilek z NAV-u przysluguje mi jeszcze przez ponad rok . Prosze o szybka odpowiedz ,poniewaz do jutra musze dac odpowiedz do firmy . Dziekuje z gory za jakakolwiek odpowiedz !!! Pozdrawiam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Przemysław Zoń
(Pemon05)
Nowicjusz
Witaj niestety takie jest ich prawo i ta ich grozba jest jak najbardziej realna!Ale jeśli jest to zgłoszone nie powinni robić takiego problemu ponieważ nie płacą ci wtedy zasiłku ale z drugiej strony jest podpunkt który mowi o tym że jeśli jestes na zasiłku w NAVIE musisz byc w stanie w każdym momencie podjąć jaką kolwiek prace na obrębie norwegi najlepiej było by zadzwonić do NAVU lub iść osobiście i się dogadać!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bogdanor1 napisał:Prosze o rade !!! Jestem na zasilku w NAV-ie . Mam juz wykupiony bilet do domu na 30 marca i powrot 17 kwietnia . Termin wyjazdu i powrotu zgloszony w NAV-ie . Dzisiaj otrzymalam telefon z firmy , o stawieniu sie do pracy 6 kwietnia ..COŚ tu jest nie tak.
JESTEŚ NA ZASIŁKU dla bezrobotnych ....?
Czy jesteś na PERMITTERINGU....
Bo to są dwie różne sprawy niezależne od siebie...a bardzo często mylone ze sobą...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Przeciez juz pisalam ,ze jestem na 2-letnim zasilku dla bezrobotnych w NAV-ie . Rozumiem znaczenie slow -permitering i zasilek !!! Ale i tak dzieki serdeczne za zainteresowanie !!! A propos mojej prosby - otoz dowiedzialam sie od znajomych ,ze moge odmowic podjecia pracy 2-razy .Za 3 -razem odbiora zasilek . Obecna odmowa podjecia pracy ,jest to niezalezne ode mnie .Poniewaz nie mam zadnych lotow do Norwegii 5 kwietnia !!! Wiec nie mialabym nawet czym przyleciec . Ale mam nadzieje ,ze uda mi sie cos zalatwic w NAV-ie . Bardzo wszystkim dziekuje za rady . Napewno skorzystam ! Pozdrawiam !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
Nie rozumiem dlaczego tak sie denerwujesz na Gabriel?
Zadal ci podstawowe pytanie.
Jezeli jestes oppsagt a nie permitert to twoj byly pracodawca nie ma nic do ciebie.
A ty tym bardziej nie masz zadnych zabowiazan wobec niego.
W takiej sytuacji tylko nav moze od ciebie wymagac zebys sie stawila w pracy, to oni sa teraz twoim pracodawca...
I tylko odnich masz obowiazek odbierac tel.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(adi15)
Wiking
Cos nowego! NAV posredniczy w zalatwieniu pracy i kazdy potencjalny pracodawca ma prawo skontaktowac sie bezposrednio. Dagpenger otrzymuje sie do momentu otrzymania realnej oferty pracy - jest to ZASILEK, a wiec NAV nie jest pracodawca. Jest rzeczywiscie mozliwosc odrzucenia oferty pracy, ale nie bylbym pewny, czy zaplanowany wyjazd na urlop jest waznym powodem. Niezbyt dobrze swiadczy to o realnej checi pojecia pracy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok