Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dermatolog!!! help help help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof Kobus Adam Snochowski Magdalena sliwa daniel xxxxxxxxx Emila En Monikka1 Kasia275 (4420 niezalogowanych)
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
witam, potrzebuje pomocy. Czy ktos nie wie gdzie w Sandnes przyjmuje dermatolog??????? potzrbuje pilnie umowic sie na wizyte. Moze byc w Stavanger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
edgar napisał:
witam, potrzebuje pomocy. Czy ktos nie wie gdzie w Sandnes przyjmuje dermatolog??????? potrzebuje pilnie umowic sie na wizyte. Moze byc w Stavanger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
problemy skorne??

moze do apteki idz najpierw i pokarz co ci jest i dobiora masc..ja tak zrobilam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
problemy skorne??

moze do apteki idz najpierw i pokarz co ci jest i dobiora masc..ja tak zrobilam

nie wszystko mozna pokazac w aptece
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
no tez pojde, zapytac gdzie tu jakis dermatolog. Bo to chyba gruzlica skóry jest wiec watpie ze obedzie sie bez specjalisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Przede wszystkim wybierz sie do lekarza rodzinnego, a on cie skieruje do dermatologa, jeśli problem tego wymaga. Oni tu mają straszne braki, jeśli chodzi o specjalistów, więc problem musi być poważny, aby cię tam skierowano. W mniejszych miejscowościach często przyjmują tylko lekarze rodzinni, a do specjalisty trzeba się przejechać dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Powiem tak, ja miałam takie male swedzonko na nodze, wygladajace na uczulenie, wiec poszlam do apteki, dostalam masc,po ktorej nastapilo zagojenie tego rumienca...ale coz..nie na dlugo.... bo sa ciagle nawroty...w dodatku na rece tez mi wyszlo...wydaje mi sie, ze mam atopowe zapalenie skory, wiec tez jak pojde do rodzinnego to wtedy zapytam sie o dermatologa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Jeśli wysypka wraca, a zwłaszcza w różnych miejscach, to może to być alergia. Ja mam wysypkę, bo jestem uczulona na nabiał. Swędzi, czerwone, pojawia się w pachwinach, gdzie skóra jest najcieńsza i najwrażliwsza. W aptece kupiłam Hydrokortison 1%, farmaceutka powiedziała, że tylko tę maść mają tu bez recepty. Pomogło, ale czasem wraca. Lekarz rodzinny natomiast dał mi coś na receptę, Apolar. Powiem, że jak mam wysypkę, to wyglądam jak ciężko chora, a o wizycue u dermatologa nie było mowy, oni to załatwiają u lekarza rodzinnego. Tyle, że ja wiem, co mi dolega i wiem, że przede wszystkim dieta, a jak się jej trzymam, to nie ma problemu. Pomogła mi kiedyś taka pielęgniarka, która powiedziała, że mam wyeliminować z diety prawie wszystko, zostawić tylko płatki owsiane i melon, a potem powoli, jeden produkt tygodniowo włączać do diety i sprawdzać na co moja skóra reaguje. Nie wszystko wychodzi w testach alergicznych, ponieważ alergia to jest silna nadwrażliwość, a ja mam nietolerancję, czyli że reaguję na większą ilość, a nie na kropelkę mleka, jak prawdziwi alergicy. A jak pięknie wtedy schudłam.............
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
jestem juz coraz blizej celu.. ( chyba)! wiem juz ze pierwsza wizyta mus byc u lekarza rodzinnego i on moze skierowac do specjalisty, wtedy jest troszke taniej. I to jest gdzies na Forusie obok Ikei chyba, czy ktos wie dokładniej gdzie to moze byc??????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
kolo ikea to z tego cosie orientuje jest tylko www.forusakutten.no/ a to jest tak jakby prywatne legevakt i z tego co widze to dermatologa nie maja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok