Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ciekawe miejsca?widoki itp - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz hmm t orczyk Jaśmina B (2465 niezalogowanych)
29 Postów
paulina22 ekhmmmmm
(ppaula3)
Wiking
witam za pare dni wracamy do polski i chcielibysmy troche pozwiedzac bo wczesniej nie bylo czasu co polecacie do zwiedzenia w okolicach stavanger.sandnes. na 3 mieczach juz bylismy.a cos rownie godnego zobaczenia ?? nie chodzi mi o muzea raczej cos na powietrzu jakies widoki pomniki plaże .lubie robic zdjecia wiec chcialabym miec jakies z widokami panorama na miasto cos w tym stylu.aha a czy ta motylarnia jest w teraz otwarta czy tylko w lato??i jaka jest cena mniej wiecej.?jesli ktos wie. dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
jak bedziecie wracac samochodem to polecam Twierdze w Halden - na zdjecia wrecz wymarzone miejsce

z A6 tylko kilka kilometrow sie nadrabia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
generalnie w okolicach Sandnes jest sporo ciekawych miejsc na pocztek polecam Ovre Eikenuten, lub Dalsnuten (wyższy) naprawdę powalający widok na Sandnes i część Stawanger
poniżej kilka fotek z mojego wypadu właśnie na Ovre Eikenuten

http://shotgallery.net/#/content/Travel/Ovre%20Eikenuten/

http://shotgallery.net/?content%2FTravel%2FOvre+Eikenuten%2F
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
paulina22 ekhmmmmm
(ppaula3)
Wiking
a czy to jest koło tej plazyczki jak sie jedzie na Dale?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
paulina22 ekhmmmmm
(ppaula3)
Wiking
a wodospad Månafossen jak bym wyjechala za pol godzinki to da rede dzis zobaczyc;p czy marne szanse
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
ppaula3 napisał:
a wodospad Månafossen jak bym wyjechala za pol godzinki to da rede dzis zobaczyc;p czy marne szanse

to trzeba atakować z rana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
ppaula3 napisał:
a czy to jest koło tej plazyczki jak sie jedzie na Dale?

tak, to jest w tej okolicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
paulina22 ekhmmmmm
(ppaula3)
Wiking
no wybralismy sie na ten wodospad trasa z parkingu do wodospadu :o szok zaspy straszne zapadalismy sie po kolana w snieg.na gore niedotarlam .jedynie do połowy weszłam na czworaka prawie;p ehhe a w dol to juz zjezdzalam na tylku ;] ale chlopak byl na gorze i pare fot pstryknoł ja musialam sie zadowolic widokiem z dol i z dosc daleka ( puzniej pojechalismy na ksiezycowy swiat hehe widok super ale w lato pewnie ladniejszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
paulina22 ekhmmmmm
(ppaula3)
Wiking
a moze zna ktos inne miejsca bez wspinaczek? ;p bo pogoda raczej nie nadaje sie do tego (
aha musze spytac bo szukam w necie ale nie ma zadnych informacji o tym wiec wnioskuje ze to glupi zart ale co tam kto pyta nie bladzi ;]
otoz w lato bylismy u znajomego norwega na chicie na wyspie-nazwy nie pamietam - ale motorowke mial przy przystani gdzies niedaleko chodowli ryb czy cos w tym stylu./chodzi o stavanger./i jak juz bylismy w drodze na chite to wyciagnol taki duzy plakat z rybami i byly tam tez wieloryby i mowil ze od lutego do kwietnia wlasnie w tym rejonie one plywaja bo wlasnie maja duzo pozywienia m.in z tej chodowli. czy to jakis glupi zart czy serio te wieloryby tam sie pojawiaja i mozna je spotkac tzn chociarz z daleka zobaczyc?? heh ;] pewnie wciskal nam kit ale co tam.
mam zdjecia z tej przystani i z chity moze to wam pomoze mniej wiecej zorientowac sie gdzie to jest ;]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
witam
a gdzie jest ten "księżycowy światt"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok