Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zaginione walizki - Wizzair! - Norwegia

Czytali temat:
Sebastian Kawkowski Tomasz Nowak grzegorz jedrzejewski tombston (3080 niezalogowanych)
3 Posty
Alicja Tomaszczyk
(altom92)
Wiking
Proszę o kontakt każdą osobę która leciała linią Wizzair na trasie Kat- Svg 05.01.2013 bądź 08.01.2013 i nie otrzymała swojego bagażu.
Po licznych telefonach i naciskach na Wizzair'a i lotnisko w Katowicach zdobyłam informacje na temat naszych bagaży, a mianowicie: w dniu 05.01 nie wyleciało z Katowic ponad 45 bagaży do Svg i jeszcze więcej do Oslo. Miały dolecieć 08.01. Na mówieniu się zakończyło. Nie doleciały i nie dolecą w najbliższym czasie. a co najśmieszniejsze? Z każdym lotem gromadzi się około 50 nowych bagaży i tak będzie na pewni do końca stycznia a potem zaczną rozsyłać częściowo 2 razy w tyg po około 15 sztuk. Czyli przykładowo: obsługa lotniska już dziś wie że pasażerowie podróżujący kat-svg 12.01 nie otrzymają częściowo swoich bagaży z powodu " przeciążenia" . Oczywiście pasażerowie dowiedzą się o tym dopiero na miejscu po jakiejś pół godz wypatrywania swojego bagażu.
Sytuacja powtarza się m.in. na lotniskach w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu i innych obsługiwanych przez linię Wizzair.
Sprawia trafia do kancelarii. Potrzebujemy więcej osób podróżujących tą linią z takim samym problemem jako dodatkowe i niezbędne argumenty do wygrania tej sprawy i otrzymania godnego odszkodowania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
to jest jakaś parodia, Moja siostra przyleciała w zeszłą sobotę , miała szczęście , że z bagażem, znajomi już tego szczęścia nie mieli , a dowiedzieli się o tym dopiero około pół godziny po przylocie, następnie obiecanki , że bagaże miały być dostarczone we wtorek, a dziś się okazało, że tak naprawdę nie wiadomo kiedy bagaże dotrą , a wizzair ma na to wszystko brzydko powiedziawszy "wyjebane " ( panie na infolinii tłumaczyły się , a to , że za dużo bagaży, a pogoda w Stavanger niepewna i trzeba było więcej paliwa zatankować, a to , że za dużo mężczyzn leciało samolotem a oni z reguły są ciężsi od kobiet itp itd...
Koleżanka z pracy leciała ze swojego kraju z przesiadkami w Wilnie i Kopenhadze w piątek, bagaż zaginął w Kopenhadze , w niedziele został jej dostarczony pod dom - zapomniałem zapytać jaka linia, ale możecie być pewni , ze to nie Wizzair...

Na stronie wizzaira dalej można zamawiać po 3 sztuki bagażu po 32kg, chociaż nie widziałem jeszcze osoby która miała więcej niż 2 walizki

PS: Ryanair nie zabrał dziś 20 pasażerów z Warszawy do Manchasteru

Pozostaje Norwegian , lepsza jakość , za trochę większą cenę , jedyny minus to to , że nei zawsze można sobie terminy dopasować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Alicja Tomaszczyk
(altom92)
Wiking
Dlatego właśnie ten wątek. Mam zamiar nagłośnić sprawę bo o są jakieś jaja.
Jest kancelaria która podejmie się uzyskania dla nas ładnego odszkodowania i szybkiego sprowadzenia walizek ale musi sie zebrać grupa co najmniej 10-u osób.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Jestem z Wami , bo ja przyleciałem w sobotę z Gdańska i do tej pory nie mam 2 walizek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Karolina .....
(karolina09)
Początkujący
jezuuu... weźcie nie straszcie!!
ja lece w przyszły pon i wracam w pt z dwiema walizkami i wózkiem ... mam nadzieje , że wszystko wróci razem ze mną
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Alicja Tomaszczyk
(altom92)
Wiking
Super To prosze na prywatny konkretnie o nr lotu , imię i nazwisko i kontakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Andrzej Aleksander
(AndyPandy)
Wiking
siema
jestem jednym z wielu pasazerow sobotniego lotu GDN - BGO do tej pory czekam na dwie walizki
POZEW GRUPOWY JESTEM ZA
prosze o info na prv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a ja wam podbije watek.....

a skoro narzekamy to ja nie lubie lotniska w modlinie... bylem tam dwa razy i tylko z koniecznosci tam sie pojawie... chopin i tylko chopin....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
trzeba wam napisać petycję żeby te walizki w zamrażarni trzymali bo po dwóch tygodniach trzeba je będzie zutylizować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Mi w zeszłym roku zaginęły bagaże właśnie z Norwegiana więc to nie reguła. Lot był w środę a bagaże odnalazły się w poniedziałek. Jeszcze w poniedziałek dzwonię na lotnisko aby zapytać czy się znalazły a oni że tak i są w drodze do Kristiansand i pyta się babka mnie czy chce je odebrać na lotnisku czy mają je przysłać do doku, więc zażądałem dostawy do domu. Po powrocie do domu po około 10 minutach okazało się że walizki leżą przed domem. Sąsiadka mówi że ktoś je przywiózł i po prostu położył. Żadnego pokwitowania - niczego. Walizki oczywiście zniszczone i całkowicie zalane. A najlepsze jest to że można żądać zwrotu za zniszczone mienie ale wszystkie wnioski na e-mail a na e-maile Norwegian nie odpowiada.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok