Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Stavanger - Norwegia

Czytali temat:
Kamil Gr (1096 niezalogowanych)
7 Postów
Paulina R
(paulinaR1)
Wiking
Witam!
Mam pare pytan dotyczacych Stavanger,otoz wybieram sie tam jutro o swicie samochodem , hotel mam juz zalatwiony, mam zaledwie 2 dni na zwiedzanie, zalezy mi zeby zobaczyc Kjerag oraz Preikestolen i teraz pytanie jak sie tam dostac, trzeba plynac promem? na oby dwie atrakcje czy tylko na jedna sie plynie? o ktorej dokladnie wyplywaja promy prosze o jakie kolwiek informacje
z gory bardzooooo bardzooo dziekuje!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
na kjerag to Ty sobie raczej o tej porze nie wyjdziesz, preikestolen tez moze byc problem, po drugie juz bylo pisane na forum na ten temat wystarczy troszke poszukac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Odradzam obie wycieczki śnieg i jeszcze raz śnieg.
Ostatnio zginol tam czlowiek doswiadczony ratownik gorski.
Najlepsza pora zeby sie tam wybrac przelom czerwca- lipca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
I Tak chyba dzisiaj i Jutro , NIC NIE będzie normalnie Funkcjonować ,
---
Przecież to WIELKI CZWARTEK i WIELKI PIĄTEK ... w NORGE Czerwone Święta ...! .
---
W Mojej Wsi wszystko pozamykane na cztery spusty , poza stacjami benzynowymi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Tak samo tutaj Gabriel

z tego co mi wiadomo to sezonu jeszcze nie ma zeby na Preikestolen wpuszczali turystow... i radze jak poprzedniczka wybrac sie najlepiej w czerwcu/lipcu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Paulina R
(paulinaR1)
Wiking
Tak racjaa qrde lipa z wyjazdu chcialam pojechac teraz troche wolnego jest myslalam ze skorzystam ale fakt nie pomyslalam trochu o pogodzie jaka jest ;/;/ i ze moze byc zamkniete trzeba bedzie przelozyc wyjazd na Lipiec , i pojechac tam koniecznie! Dzieki za wszystko
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Co sie odwlecze to nie uciecze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
ee sami pesymisci tutaj.
Co prawda pogoda nie rozpieszcza, ale moi znajomi wlasnie wrocili z Prekestolen, a ja sam sie wybieram w sobote z kolejna grupa.
Co do Kjreaga sie zgodze, droga nie jest odsniezona przed polowa maja, wiec przed planowana wyprawa warto sprawdzic strone Vegvessen, czy mozliwy jest juz dojazd. Mimo wszystko, Kjerag radzilbym zdobywac po polowie czerwca, bo na szlaku moze byc jeszcze sporo sniegu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Paulina R
(paulinaR1)
Wiking
Nom co racja to racja jak nie teraz to pozniej ale obowiazkowo zobaczyc trzebaa poczekam na Lipiec wtedy juz nic nie stanie na przeszkodzie a tym bardziej pogoda
Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
no z tą pogodą to bywa różnie w ostatnie wakacje prawie w każdy weekend padało i wejście na prekestolen to żadna frajda w taką pogodę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok