Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Damian Piatek Asia P. *** *** Agnieszka A Angelika Witkowska Adrian K beti46 Dominika. Trawińska Maciek Trojan (7571 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
maartha napisał:... dzięki za odpowiedz teraz będę się wykłócać o tańszy bilet
Pozdrawiam

A nie ma tam u Was biletów / kart magnetycznych na przedpłaty ...? .
Ja w Mojej Wsi wpłacam 200 stówy i za każdy przejazd płacę 25% mniej . Bilet ważny jest na całą Wieś i na przesiadki Mam dwie , czas ranem to 2t po południu tylko 1,5t .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Aaa to chyba dlatego niektorzy pokazuja karte (taka sama jak flexi) i doplacaja jeszcze kierowcy
A zawsze sie zastanawialam jak to dziala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(maartha)
Wiking
gabriel napisał:
Pozdrawiam

Ja w Mojej Wsi wpłacam 200 stówy i za każdy przejazd płacę 25% mniej . Bilet ważny jest na całą Wieś i na przesiadki Mam dwie , czas ranem to 2t po południu tylko 1,5t .

Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że coś takiego jest. Jak byłam się pytać o jakieś rozwiązanie dla siebie, mówiąc, że jeżdżę tylko trasa Sandnes-Stavanger i powrót to zaśpiewała mi ok 600koron za jakieś flexipass ( to myślałam, że jest taki typowy miesięczny)ale nic po za tym mi nie zaproponowała.

Możesz mi powiedzieć w takim bądź razie o co mam się iść pytać? Tzn. Jak nazywa się ta karta magnetyczna na przedpłaty u nich? Będę bardzo wdzięczna ))

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
jesli jezdzisz codziennie, to flexi tez jest dobrym rozwiazaniem. Podroz w dwie strony to 54kr. 22 dni w miesiacu to daje nam 1188kr, wiec lepiej zaplacic 630
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojciech A
(tylkoluz)
Wiking
podejdz do kierowcy usmichnij sie ladnie powiedz po polsku dziendybry ... i powiedz o co biega
jak umiesz zabajerzyć to masz podróż extra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojciech A
(tylkoluz)
Wiking
za wykłucaniem ta nic nie załatwisz bilet z Sandnes do Stavanger dla dorosłej osoby kosztuje 44 nok (strefa biletowa Stavanger zaczyna sie przy stadionie Vikinga) nie ważne jest czy jedziesz pod stadion czy na Tastę ,czy na Kvernevik bilet zawsze kosztuje 44 nok . 14 nok kosztuje nersona bilet jest wazny tylko w autobusie w którym został kupiony( nie upoważnia do przesiadek nornalny bilet tak w okresie ważności czasowej i strefowej), strefy nerson zanjdziesz na stonie kolumbusa .
Jesli masz watpliwosci nie wiesz jaki bilet kupic zaryzykuj i zapytaj po polsku w Borealu pracuje ponad 150 Polaków na ok 250 kierowców a wiec jesli nie czarny lub skosnoki to buza szansa ze swój
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojciech A
(tylkoluz)
Wiking
maartha napisał:
gabriel napisał:
Pozdrawiam

Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że coś takiego jest. Jak byłam się pytać o jakieś rozwiązanie dla siebie, mówiąc, że jeżdżę tylko trasa Sandnes-Stavanger i powrót to zaśpiewała mi ok 600koron za jakieś flexipass ( to myślałam, że jest taki typowy miesięczny)ale nic po za tym mi nie zaproponowała.

Możesz mi powiedzieć w takim bądź razie o co mam się iść pytać? Tzn. Jak nazywa się ta karta magnetyczna na przedpłaty u nich? Będę bardzo wdzięczna ))

Pozdrawiam

Karta flexi jest karta nie imenna upowaznia do nielimitowanych przejazdów autobusami w stefie Nord Jaren(teren dzialalnosci KOLUMBUS) koszt za 30 dni to 630 nok za pierwszym razem trzeba dopłacić 50nok za plastik(wielokrotnego uzytku) , po godz 17codziennie i prze caly weekend na jedna karte FLEXI moze jechać 2 osoby dorosłe i 3 dzieci , karta jest nie wazna w autobusach nocnych.
Aby kupowac bilety jednorazowe z bonifikata trzeba posiada na karcie kolumbusa tzw rejsekonto
to nic innego tylko indywidualne konto na karcie zblieniowej na ktore trzeba wczesniej wplacic kase , kasa pojawia sie na karcie dopiero po kilku dniach !!!!!!! wplaty dokonuje sie w centrum obslugi KOlumbus nie mozna doladowac tego konta u kierowcy!!!! , a wiec nie da sie wplaci i od razu urzywac pozatym karta z takim kontem jest imienna (na wytoczone imie i nazwisko) na to trzeba tez poczeka ok 1 msc !!! Ogolnie system biletow i oplat za przejazdy jest dosc zagmatwany najlepiej podejdz do kierowcy na byterminalu i poprostu zapytaj mozesz ba nalezy zapytac po Polsku!!! jesli trafisz na swizaka co nie bedzie wiedzial to napewno poprosi kokos kto CI sporo wyjasni .
Mozesz napisac na moj email tylkoluz@interia.pl to powiem kiedy moznamnie spotkac na byteminalu i postaram sie wyjasni reszte
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(Mmelisa)
Nowicjusz
skargi tez sie zalatwia w byterminal?

bo mnie juz jasna cholera bierze na kierowcow... jak nie jada z noga na pelnym gazie..ze wozek z dzieckiem trzeba mocno trzymac i uwazac na siebie zeby czasami nie upasc to sprzed nosa na przystanku autobusowym uciekaja...

w tym drugim przypadku mialam takie 3 zdarzenia.... autobus stoi..podchodze z wozkiem dziecka do tylnego wyjscia i dzwonie dzwonkiem zeby kierowca otworzyl drzwi-czekam zero reakcji wiec z wozkiem ide do przedniego wejscia, dzwonie,reakcji zero, wiec pukam w szybe, a kierowca sobie patrzy na mnie jak na wariatke-kiwa glowa NIE i odjezdza!!! Pytam sie DLACZEGO? kierowca autobus odpalil dopiero jak mi glowa skinal!
Dwa kolejne przypadki to przed godz 22...jak wracalam z pracy....(nie bede juz opisywac calego zajscia) dlatego kierowcy autobusow w Stavanger... uwazajcie bo skargi na was beda sie sypac...(nie mowie tu tylko o mnie), wystarczy zapamietac godzine i nr autobusu... a kierowca poniesie za to konsekwencje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Moze juz byly dwa wozki w srodku?
Faktycznie niektorzy kierowcy sa nie do zniesienia :/ Jeszcze najlepiej jak Ciebie wyzwie po polsku nie wiedzac, ze ja to rozumiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok