maartha napisał:
gabriel napisał:
maartha napisał:... dzięki za odpowiedz teraz będę się wykłócać o tańszy bilet 
Pozdrawiam 
A nie ma tam u Was biletów / kart magnetycznych na przedpłaty ...? .
Ja w Mojej Wsi wpłacam 200 stówy i za każdy przejazd płacę 25% mniej . Bilet ważny jest na całą Wieś i na przesiadki Mam dwie , czas ranem to 2t po południu tylko 1,5t .
Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że coś takiego jest. Jak byłam się pytać o jakieś rozwiązanie dla siebie, mówiąc, że jeżdżę tylko trasa Sandnes-Stavanger i powrót to zaśpiewała mi ok 600koron za jakieś flexipass ( to myślałam, że jest taki typowy miesięczny)ale nic po za tym mi nie zaproponowała.
Możesz mi powiedzieć w takim bądź razie o co mam się iść pytać? Tzn. Jak nazywa się ta karta magnetyczna na przedpłaty u nich? Będę bardzo wdzięczna
))
Pozdrawiam
Karta flexi jest karta nie imenna upowaznia do nielimitowanych przejazdów autobusami w stefie Nord Jaren(teren dzialalnosci KOLUMBUS) koszt za 30 dni to 630 nok za pierwszym razem trzeba dopłacić 50nok za plastik(wielokrotnego uzytku) , po godz 17codziennie i prze caly weekend na jedna karte FLEXI moze jechać 2 osoby dorosłe i 3 dzieci , karta jest nie wazna w autobusach nocnych.
Aby kupowac bilety jednorazowe z bonifikata trzeba posiada na karcie kolumbusa tzw rejsekonto
to nic innego tylko indywidualne konto na karcie zblieniowej na ktore trzeba wczesniej wplacic kase , kasa pojawia sie na karcie dopiero po kilku dniach !!!!!!! wplaty dokonuje sie w centrum obslugi KOlumbus nie mozna doladowac tego konta u kierowcy!!!! , a wiec nie da sie wplaci i od razu urzywac pozatym karta z takim kontem jest imienna (na wytoczone imie i nazwisko) na to trzeba tez poczeka ok 1 msc !!! Ogolnie system biletow i oplat za przejazdy jest dosc zagmatwany najlepiej podejdz do kierowcy na byterminalu i poprostu zapytaj mozesz ba nalezy zapytac po Polsku!!! jesli trafisz na swizaka co nie bedzie wiedzial to napewno poprosi kokos kto CI sporo wyjasni .
Mozesz napisac na moj email
tylkoluz@interia.pl to powiem kiedy moznamnie spotkac na byteminalu i postaram sie wyjasni reszte