Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

!! gdzie w Stavanger najlepiej łowić ryby ?? - Norwegia

29 Postów

(olimar)
Wiking
witam

mieszkam od niedawna w Stavanger i chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej w tym mieście lub w bliższej jemu okolicy chodzić na ryby? Generalnie nastawiam się na spinning gdyż takim sprzętem
dysponuję ale nie wiem gdzie dokładnie najlepiej jest rzucać w Stavanger oraz jakie będą najlepsze przynęty (pilkery, błystki, itd), czekam na info od wędkarzy którzy łowią głównie w Stavanger !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
spróbuj w REMA 1000
jak maja promocję
to można laksa po 60 NOK za kilo złowić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Damian Romanow
(Cyngiel)
Wiking
jeśli nastawiasz się na spining to właściwie jest bez znaczenia gdzie będziesz łowić jak zaczną brać to będą brały bezwzględnie na miejsce i to jest najlepsze ale to jeszcze z 3 tygodnie trzeba poczekać
oczywiście są fajne miejsca ale sam sobie musisz poszukać trochę i na tym też ten sport polega .. a co do przynęt jest kilka ale dwa są najpopularniejsze , pierwsza to taka błystka rybka tu prawie wszyscy rzucają na jeden wzór podpatrzysz go u innych jest do kupienia prawie w każdym sklepie z artykułami wędkarskimi tanie cenowo znajdziesz np w europrisie czasami doczepiane są specjalne zestawy imitujące małe ławiczki no i często bywa że wyciągasz wtedy na brzeg po kilka ryb na raz ( fajne uczucie ) druga metoda to tzw " na grunt " gdzie używasz żywej przynęty krewetki lub kawałka mięsa ryby .. ale prawdziwe emocje i duże sztuki to raczej z łódeczki .. choć spining z brzegu to fajny sport tu często też uprawiany przez kobiety .. życzę połamania kija
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
co tzn. "tu"
u nas w polandii tez kobiety lubią łowic....
najbardziej lubią duze sumy,ale znam tez takie co z ryb(p) najbardziej lubia ....rypanie
W vest agder nie da sie łowic np: w jeziorze, bo te małe kurwy okonie nie dadza ci spokoju > co rzut to siedzi mały chujek, a na robaka ( niewazny kolor) zapomnij....
jeszcze zanim do dna dojdzie juz spławika nie ma, lub wsciekle dzwoni dzwonek ( mały okon) poraz kolejny....
Najlepiej w morzu z pomostu cwiczyc makrele na krewetke : ))
jak podejdą, to worek 25 kg w 15 min : ))

ps: ja chodze na ryby, a nie po ryby i jak tak obserwuje naszych "profesjonalistów" to za 5 lat nie bedzie tu ryb, tak jak w uk i holandii.....
aaaaaaaaaaaaa tak jak napisał janek > 60nok za 1 kg łososia (filet) polecam, bo smaczny : )
Generalnie ryby nie sa tu jakies drogie, ale nasi "sportowcy" dbają mimo wszystko o selekcje
Cieawostka jest to ze ciapate tez biorą okonie 15cm, a kiedy obetniesz łeb zostaje raptem 8/9cm z czego do jedzenia 3cm, tj ca 5 gram
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(olimar)
Wiking
ello !!

no ja raczej do tzw "mięsiarzy" też się nie zaliczam wolę raczej brać ze sobą aparat bo czasami jakaś fajna fotka może wpaść. Na razie byłem kilka razy tak bliżej portu i trochę dalej w kierunku takich małych wysepek, znalazłem tam taki kamienisty brzeg i jak rzucałem to nic wielkiego się na razie nie działo ale skoro podpowiadacie że raczej tak za ok 3 tygodnie będzie lepiej to wtedy pewnikiem będę obrzucał więcej miejsc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Tim Po
(Pepes)
Wiking
witam
I co znalazles jakies miejsca ciekawe?tez jestem ze stavanger
pozdrawiam
Pilar
Zgłoś wpis