Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

io - Norwegia

Czytali temat:
Stefan Każmierczak (798 niezalogowanych)
7 Postów

(io)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Bez języka szanse masz zerowe.
Ta firma rekrutuje kierowców w Stavanger :

www.boreal.no/stavanger-rogaland/category359.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
velkommen i norge
weż duży namiot , łóżko i dużo żyletek do brody
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(io)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nikt Ci nie życzy źle, tylko większość wyjazdów w ciemno kończy się na powrocie do Polski o ile się ma jeszcze za co wrócić, niestety praca tutaj nie leży na ulicy jak to większość myśli. Osoby które znają język mają problem żeby znaleźć pracę, a co dopiero tacy co nie znają.
Życzę powodzenia mam nadzieję że Ci się uda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(io)
Wiking
io
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kajawojtek4szkrabów napisał:
Broda powoli mi rośnie a na żyletki mnie stać ,kupię na miejscu.mam też inne doświadczenia w pracy i jak sie nie tam uda to gdzie indziej. Większość jedzie na ryzyko ,nie wierzę że wy wszyscy mieliście wszystko po układane!

może należę do tej większości co się udało jak to piszesz ale po wylądowaniu w norge miałem gdzie spać i pracować na drugi dzień .
ps .....tym co się nie udało nie piszą
próbuj , mnie pracy nie zabierzesz jak czasami słychać echo na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(io)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kajawojtek4szkrabów napisał:
WITAM ,,MAM PYTANIE DO KIEROWCÓW AUTOBUSÓW,JAKIE SĄ SZANSE NA PRACE NA AUTOBUSACH,NIE ZNAM JĘZYKA DOPIERO SIĘ UCZĘ .NIE SKŁADAM PAPIERÓW PRZEZ PROFFMAN ,CZEKAŁBYM AŻ BY MI BRODA ZSIWIAŁA,WYJEŻDŻAM Z POLSKI W POŁOWIE LUTEGO, NA POCZĄTEK ZŁAPIE SIĘ KAŻDEJ PRACY,PROSZĘ O PISANIE JAKIE MAM SZANSE?
Jesteś z Katowic , jak napisałeś w Innym temacie , tym samym MASZ pracę i jako tako ...nie musisz się obawiać o jej utratę , o ile nie wywiniesz jakiejś głupoty .
---
W Norge na autobusach miejskich trzeba znać... dobrze angielski i jako tako Norweski / lub odwrotnie ...
w zależności gdzie się trafi ...
---
Z tego co piszesz , widać iż na Tym Forum , Nie czytałeś podobnych tematów o pracy jako kierowca .
To nie Katowice , gdzie sporadycznie sprzedasz bilet i nic ciebie więcej nie obchodzi .
Tu kierowcy , mają dużo obowiązków podczas jazdy , bilety zwykłe , miesięczne , doładowanie kart magnetycznych , obsługa kasy komputerowej , doradzenie gdzie się przesiąść a i nieraz muszą pomóc wsiąść i wysiąść niepełnosprawnemu pasażerowi ... bo kierowca NAPRAWDĘ odpowiada za bezpieczeństwo pasażera podczas jazdy .
---
Masz możliwości wiele ... Ja odradzam jechać w ciemno ...
TU nie ŚLĄSK ... , że jedziesz 100km. i cały czas są domy , jakby jedno miasto .
Tu 100km. bez domu , to średnia norma ...
Na Śląsku jak nie ma pracy w Katowicach , to jest w Gliwicach , Zabrzu , Bytomiu i Innych miastach ...
---
Jak nie masz auta , to w ciemno żal jechać . Jeden przewoźnik , obsługuje wiele okręgów /miast .
---
NAJLEPIEJ , jak jednak złożysz ..."TWARDE"... dokumenty do paru profesjonalnych Pośredników ... .
I to na dodatek takich co załatwiają kurs Norweskiego ...
Jak... adecko ... właśnie profman ... inne... jobbteamy... jobzony... i temu podobne ...
---
Trzeba jednak pamiętać iż praca na autobusach miejskich w Norge , to nie taki znowu rarytas , dlatego pracuje tam , tak dużo kobiet jako kierowcy ... .
---
Pozdrawiam ...jeszcze z Chorzowa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
wtedy będzie miał problemy z brodą .....robota ma być już .
gabriel chce go puścić okrążną drogą ............................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok