kajawojtek4szkrabów napisał:
WITAM ,,MAM PYTANIE DO KIEROWCÓW AUTOBUSÓW,JAKIE SĄ SZANSE NA PRACE NA AUTOBUSACH,NIE ZNAM JĘZYKA DOPIERO SIĘ UCZĘ .NIE SKŁADAM PAPIERÓW PRZEZ PROFFMAN ,CZEKAŁBYM AŻ BY MI BRODA ZSIWIAŁA,WYJEŻDŻAM Z POLSKI W POŁOWIE LUTEGO, NA POCZĄTEK ZŁAPIE SIĘ KAŻDEJ PRACY,PROSZĘ O PISANIE JAKIE MAM SZANSE?
Jesteś z Katowic , jak napisałeś w Innym temacie , tym samym MASZ pracę i jako tako ...nie musisz się obawiać o jej utratę , o ile nie wywiniesz jakiejś głupoty .
---
W Norge na autobusach miejskich trzeba znać... dobrze angielski i jako tako Norweski / lub odwrotnie ...
w zależności gdzie się trafi ...
---
Z tego co piszesz , widać iż na Tym Forum , Nie czytałeś podobnych tematów o pracy jako kierowca .
To nie Katowice , gdzie sporadycznie sprzedasz bilet i nic ciebie więcej nie obchodzi .
Tu kierowcy , mają dużo obowiązków podczas jazdy , bilety zwykłe , miesięczne , doładowanie kart magnetycznych , obsługa kasy komputerowej , doradzenie gdzie się przesiąść a i nieraz muszą pomóc wsiąść i wysiąść niepełnosprawnemu pasażerowi ... bo kierowca NAPRAWDĘ odpowiada za bezpieczeństwo pasażera podczas jazdy .
---
Masz możliwości wiele ... Ja odradzam jechać w ciemno ...
TU nie ŚLĄSK ... , że jedziesz 100km. i cały czas są domy , jakby jedno miasto .
Tu 100km. bez domu , to średnia norma ...
Na Śląsku jak nie ma pracy w Katowicach , to jest w Gliwicach , Zabrzu , Bytomiu i Innych miastach ...
---
Jak nie masz auta , to w ciemno żal jechać . Jeden przewoźnik , obsługuje wiele okręgów /miast .
---
NAJLEPIEJ , jak jednak złożysz ..."TWARDE"... dokumenty do paru profesjonalnych Pośredników ... .
I to na dodatek takich co załatwiają kurs Norweskiego ...
Jak... adecko ... właśnie profman ... inne... jobbteamy... jobzony... i temu podobne ...
---
Trzeba jednak pamiętać iż praca na autobusach miejskich w Norge , to nie taki znowu rarytas , dlatego pracuje tam , tak dużo kobiet jako kierowcy ... .
---
Pozdrawiam ...jeszcze z Chorzowa ...