Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wędkarstwo - Norwegia

Czytali temat:
Renata Banas Dominik W Lukasz Jankowski Francik1987 (4326 niezalogowanych)
8 Postów
mario gieroń
(mario76)
Wiking
Witam wszystkich fanów wędkowania w Norweskich fjordach, a w szczegulności w okolicach Stavanger. Chciałbym założyć forum wędkarzy w Stavanger , i jestem bardzo ciekaw znajdą się ludzie zainteresowani tym pomysłem. Prosiłbym o jakieś wypowiedzi na ten temat.

hilsen mario76
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Magdalena Cieslak
(MadziaSC0206)
Nowicjusz
no ja niestety nie jestem najlepsza wedkarka,ale keidys udalo mi sie zlowin na Waulen mnostwo jakichs wodorostow na poczatek moze byc ale mam nadzieje ze w tym roku bedzie lepiej pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
hej ja jezdze na rybki z kolega jezdzimy przewaznei w soboty choc w ost. nic nei bylo
przewaznie lapiemy okonie fladry i dorsz czasem sie trafia.pozdro
ps. no i wodorosty bardzo zadko ale czasem i je lowimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Magdalena Cieslak
(MadziaSC0206)
Nowicjusz
ja tam lubie makrelki sa pychotne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
mario gieroń
(mario76)
Wiking
hai , ja osobiście to lubię łapać makrele jeść , tak sobie ale uwielbiam łapac liry i seje, specjalnie na te rybki jeżdże na Åmøy i Rennesoy tam można połapać ładne sztuki a liczy się jakośc a nie ilośc co nie .Dawno nie byłem na rybkach ale może ktoś już miał jakiś "przyłów " w tym roku ? A może ktos ma jakieś rekordy życiowe ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
Witajcie mieszkam w Sandnes w tym roku jeszcze nie spuszczałam haczyka,Ale nie moge się juz doczekac kiedy z Mezem zaczniemy jezdzic na rybki przewaznie jezdzimy nza Monafosa jak ładnie i cieplo ,ale w tym roku zamierzamy sobie jakis dluzszy Veken wynajac hete nad woda.Jesli ktos mpze ma jakies sprawdzone miejsce,a wiem ze taka hete z lodzia mozna wynajac nad sama woda i wtedy wypłynac sobie w głab fiordu a nie z brzegu zucac.wdzieczna bym była za jakas podpowiedz.Pozdrawiam Basia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
Jestem jak najbardziej za takim forum . Czy ktoś może mi powiedzieć na jakich zasadach można wędkować w słodkich wodach (jeziora,rzeki) ? Z góry dziękuję .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
mario gieroń
(mario76)
Wiking
cześć, jeżeli chodzi o wędkowanie w słodkich wodach to zawsze trzeba miec wykupioną kartę , takie karty naogół można wykupić na benzinstasjon albo turistkontur i oczywiście przy każdym zbiorniku lub rzece powinna byc tabliczka z nr. telefonu pod kturym można taką sprawę załatwić. Ja osobiście poszukuje teraz norweskiego klubu wędkarskiego . Słyszałem że na Forus ma siedzibę . W takim klubie można uzyskac obszerniejsze info.
Jeżeli już ktoś był narybkach w tym roku to niech da znać. A narazie połamania kija
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
mario gieroń
(mario76)
Wiking
czołem wędkarze chciałbym wam polecić bardzo fajny link www.taaakaryba.com.pl/ naprawdę warto go sprawdzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
ja bylem w tym roku ze szwagrem bo przylecieal na tydzien i chcial polowic ale nicnei zlowilismy ale moze za 2 moze 3 tyg sie wybiore znowu. ja jezdze na hundwåg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok