Witam wszystkich.Bardzo proszę o porady, pomoc w przygotowaniu do wyjazdu do Norwegii, znalezieniu tu pracy. Zamierzamy z chłopakiem wyjechać za rok po skończeniu magisterki na stałe do pracy do Norwegii. Na początku będziemy mieszkać u mojej siostry jednak ona nie ma czasu by pomagać mi w szukaniu pracy
Oboje z chlopakiem znamy dobrze angielski w piśmie w w mowie. Ja mam licencjat z zarzadzania produkcją i logistyką oraz mgr z zarządzania jakościa. Z zawodu ( technikum) techik sprzedawca. Pracowałam jako sprzedawca przez rok ale w Polsce jest to niewdzięczna praca
Od 7 lat pracuje jako pracownik kontroli Jakości w firmie motoryzacyjnej przy produkcji silników. obsługuje maszyny pomiarowe oraz wykonuje pomiary manualne. obsługuje suwnice. i to chyba tyle 
chłopak ma licencjat z fizjoterapii, mgr z zarządzania placówkami zdrowia, obsługe wózków widłowych, prace gdzieś 5 lat jako magazynier na wózkach widłowych, paleciakach, erekach itp w firmie motoryzacyjnej i 3 lata jako specjalista od zakopów, zamówień, zajmuje się też naprawą, składaniem rowerów.
Wiem, że początki będą ciężkie ale jak nie spróbujemy to będziemy później żałować. Proszę o każdą porade, pomoc. Nie chcielibyśmy siedzieć siostrze za dlugo na głowie tym bardziej z psem, którego napewno nie oddamy. pozdrawiam serdecznie wszystkich i z góry dziękuje

chłopak ma licencjat z fizjoterapii, mgr z zarządzania placówkami zdrowia, obsługe wózków widłowych, prace gdzieś 5 lat jako magazynier na wózkach widłowych, paleciakach, erekach itp w firmie motoryzacyjnej i 3 lata jako specjalista od zakopów, zamówień, zajmuje się też naprawą, składaniem rowerów.
Wiem, że początki będą ciężkie ale jak nie spróbujemy to będziemy później żałować. Proszę o każdą porade, pomoc. Nie chcielibyśmy siedzieć siostrze za dlugo na głowie tym bardziej z psem, którego napewno nie oddamy. pozdrawiam serdecznie wszystkich i z góry dziękuje