Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

prośba w sprawie pracy - Norwegia

Czytali temat:
(751 niezalogowanych)
12 Posty
Bara Sz
(bara1983)
Wiking
Witam wszystkich.Bardzo proszę o porady, pomoc w przygotowaniu do wyjazdu do Norwegii, znalezieniu tu pracy. Zamierzamy z chłopakiem wyjechać za rok po skończeniu magisterki na stałe do pracy do Norwegii. Na początku będziemy mieszkać u mojej siostry jednak ona nie ma czasu by pomagać mi w szukaniu pracy Oboje z chlopakiem znamy dobrze angielski w piśmie w w mowie. Ja mam licencjat z zarzadzania produkcją i logistyką oraz mgr z zarządzania jakościa. Z zawodu ( technikum) techik sprzedawca. Pracowałam jako sprzedawca przez rok ale w Polsce jest to niewdzięczna praca Od 7 lat pracuje jako pracownik kontroli Jakości w firmie motoryzacyjnej przy produkcji silników. obsługuje maszyny pomiarowe oraz wykonuje pomiary manualne. obsługuje suwnice. i to chyba tyle
chłopak ma licencjat z fizjoterapii, mgr z zarządzania placówkami zdrowia, obsługe wózków widłowych, prace gdzieś 5 lat jako magazynier na wózkach widłowych, paleciakach, erekach itp w firmie motoryzacyjnej i 3 lata jako specjalista od zakopów, zamówień, zajmuje się też naprawą, składaniem rowerów.
Wiem, że początki będą ciężkie ale jak nie spróbujemy to będziemy później żałować. Proszę o każdą porade, pomoc. Nie chcielibyśmy siedzieć siostrze za dlugo na głowie tym bardziej z psem, którego napewno nie oddamy. pozdrawiam serdecznie wszystkich i z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jeśli macie rok do wyjazdu to polecam naukę norweskiego, będzie Wam na pewno łatwiej znaleźć pracę niż tylko z językiem angielskim.

Przy wyjeździe do Norwegii psiak musi mieć paszport i wszystkie potrzebne badania, więc nie zapomnijcie o tym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Bara Sz
(bara1983)
Wiking
Naturalnie będziemy się uczyć norweskiego już tutaj Zaraz po przyjeździe mamy zamiar pójść na kurs językowy. Wiemy, że bez tego nie mamy tu po co jechać.
Piesek będzie musiał przejść wszystkie szczepienia żeby nie musiał przechodzić na miejscu kwarantanny. Z tego co mi wiadomo trwa to wszystko ok pół roku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Mniej więcej tyle to trwa, szczepienie przeciwko wściekliźnie, tego samego dnia chip, odczekać musisz 120 dni, po tych dniach trzeba pobrać krew i wysłać do badania, czeka się na odpowiedź około tygodnia do dwóch jeśli się wysyła krew do Niemiec.
Jeśli wynik będzie pozytywny, przed wyjazdem 48 godz piesek musi być odrobaczony i możecie jechać.
Po przyjeździe do Norwegii masz 7 dni na ponowne odrobaczenie psiny, musi to być wpisane w paszport.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Bara Sz
(bara1983)
Wiking
dziekuje potrzebna będzie mi jeszcze klatka do przewozu psa.
im szybciej wszystko załatwimy tym lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Niezbyt szczęśliwą mine ma te psisko........męczy go coś czy Norwegia mu się nie uśmiecha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Bara Sz
(bara1983)
Wiking
Zapewniam Cię, że Benek to szczęśliwy i najkochańszy pies na świecie. W Norwegii będzie mu napewno lepiej bo źle znosi upały
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Benek fajne imię moja sąsiadka tutaj ma takiego pieska, ale niestety bardzo szybko się męczy choć ma dopiero 2 latka, chyba już taki ich urok.
Benkowi na pewno się tutaj spodoba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
i zeby wlascicielom nowego wynajmowanego mieszkania benek nie przeszkadzal..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Pytałem........gdyż wygląda mi się na zapasionego a przy upałach to psisko musi przeżywać katusze.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok