Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

.6000kr - Norwegia

Czytali temat:
(1251 niezalogowanych)
23 Posty

(Student89)
Wiking
Właśnie tyle mam odłożone na pierwszy miesiąc życia w norwegi. Mam pytanie czy ktoś nie słyszał swojej okolicy ogłoszenia o pracę w hotelu magazynie. Budowie mam wykształcenie gastronomiczne doświadczenie w pracy na magazynie budowie,pracowałem w holandii na budowie i truskawkach. Nic na siłę ,będę wdzięczny za kontakt na priv,aha mam bilet na9 września do stavanger,lecz nie znalazłem jeszcze pokoju szukam na finn ale jest ciężko. Proszę ludzi życzliwych o jakakolwiek pomoc ,Dobra radę itp.Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Student89 napisał:
Właśnie tyle mam odłożone na pierwszy miesiąc życia w norwegi. ...
. Proszę ludzi życzliwych o jakakolwiek pomoc ,Dobra radę itp...i

...NA DOBRĄ RADĘ JUŻ ZA PÓŹNO...!!!
Skoro masz już zakupiony bilet na ...9 Września tegoż roku ...
Bo gdyby był on za kupiony na przyszłoroczny Wrzesień ...to dobre rady miały by jeszcze jakiś sens ...
---
A tak ... to na dwoje , babka wróżyła ... albo będzie dobrze ... albo będzie źle...
---
Jeżeli jedziesz w ciemno , to te ...6-tys.Nok. to za mało . by doczekać do pierwszej legalnej wypłaty , o ile będziesz musiał zapłacić z góry za czynsz ... tak 12tys. to i może spokojnie dałbyś radę ....
---
Pamiętaj ...JA PISZĘ TYLKO O LEGALNYM POBYCIE I LEGALNEJ PRACY... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
Podaj dokładne powody twojej wypowiedzi ponieważ już nie raz czytałem takie pesymistyczne wypowiedzi,dokładnie na co brakuje na co wystarczą jakies konkretne ceny a nie takie gadanie kolejnego osobnika który jest przestraszony zektos odbierze mu pracę. Ja próbuje was zrozumieć ludzie ale bez przesady,jeszcze powiesz ze mając 12 to i tak nie dasz rady bój coś tam coś tam teraz jest mało pracy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
I po co miałbym kupić bilet na przyszły. Rok i to jeszcze po sezonie boże co za ludzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Masz już mieszkanie załatwione??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
te 6000nok to ma taki przelicznik konsumpcyjny jak 600pln w PL - wynajmij mieszkanie, przezyj miesiac, a znajdziesz prace to przez miesiac dojezdzaj codziennie... spoko - nie moj problem.... dasz rade nawet z tysiacem koron... yhm.... dobra rada?? - nie lec... szkoda tej kasy....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
Narazie jeszcze nie ale szukam finn cos tam można znaleźć ale wiesz ciężko jest się dogadać dzwoniąc tutaj z polski z norqe,. Będę wdzięczny o namiary na jakiś pokój Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
To takim razie co mam zrobić by nie mieszkać (pod mostem),moze podaj na swoim przykładzie jak sobie poradziłes/as
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Student89 napisał:
Podaj dokładne powody twojej wypowiedzi ponieważ już nie raz czytałem takie pesymistyczne wypowiedzi,dokładnie na co brakuje na co wystarczą jakies konkretne ceny a nie takie gadanie kolejnego osobnika który jest przestraszony zektos odbierze mu pracę. Ja próbuje was zrozumieć ludzie ale bez przesady,jeszcze powiesz ze mając 12 to i tak nie dasz rady bój coś tam coś tam teraz jest mało pracyPRZYGŁUPIE... JEDEN...!
NIEDOROBIONY... STUDENCINO.
..
---
Wiesz ...TY może...ile lat musiał pracować Kozakiewicz , by pokazać swój słynny gest w Moskwie !!!.
---
Co Ty możesz Mi zabrać ... jaką pracę ... !?...jak Ty masz bilet do Stavanger ...

A Ja pracuję na Północy za Kołem Polarnym ...
---
Skończ najpierw studia ... zdobądź tytuł ... zawodowy lub naukowy , a dopiero startuj z takim tekstem jak wyżej...do takich osób jak JA...
---
Jaką pracę jesteś w stanie Mi zabrać , jak Ja pracuję na dachach przy kładzeniu pap termozgrzewalnych ...a do tego trzeba mieć certyfikat norweski ...
---
Sieroto społeczno-intelektualny ...
---
Ach ...zapultałem ... się ... dokładnie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Student89)
Wiking
Słuchaj ty Odmò zdżony kolego nie obrażaj jeśli nie umiesz rozmawiać to się nie odzywają bo to świadczy o twoim braku inteligenci,ja wiem ze lazenie jak spiderman po dachu nie wymaga używania mózgu,to tez proszę zamknij ten pusty ryj nie wypowiadaj się wf ten sposób krotnie. Po za tym wszystkim jeśli pracujesz na północy ,to co takiego szukasz na forum Stavanger. A jeśli chodzi o pracę jaka poszukuje jest to praca w gastronomii,przemyśle man bdb anglik i uczę się norqe i co łysa ci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok