Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Dużo osób czyta a za mało się udziela hmmm - Norwegia

Czytali temat:
(989 niezalogowanych)
2 Posty

(BarKap)
Wiking
Niestety jak wyżej w temacie...oczywiście bez urazy,nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Nie ukrywam bardzo bym chciała, żebyśmy sobie nawzajem pomagali
Dlatego też, proszę Was kochani jeżeli ktoś ma jakieś namiary odnośnie pracy w Norwegii dla studentki która właśnie wzięła urlop dziekański ,proszę dać znać: bacha-89-89@o2.pl
Mam zamiar wyjechać ''od zaraz''.
Ciężko tak przez internet, ja rozumię ..mnóstwo ludzi szuka pracy za granicą...
Pozdrawiam Was
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
BarKap napisał:
Niestety jak wyżej w temacie...oczywiście bez urazy,nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Nie ukrywam bardzo bym chciała, żebyśmy sobie nawzajem pomagali
Dlatego też, proszę Was kochani jeżeli ktoś ma jakieś namiary odnośnie pracy w Norwegii dla studentki która właśnie wzięła urlop dziekański ,proszę dać znać: bacha-89-89@o2.pl
Pozdrawiam Was

... a szanowna pani studentka studiuje co takiego?? albo w charakterze kogo chcialaby pracowac?? a jakis zawod albo jezyk juz jest?? wiem kto szuka hydraulika ze znajomoscia norweskiego, z certyfikatem ADK1, z våtrom`em i VA1. Doswiadczenie z fyrromami i fjernvarme raczej konieczne
i jakies tam pierdolki typu prawo jazdy itepe...
o, tak - pierwsze lepsze to co niedawno wyplynelo u mnie w branzy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
BarKap napisał:Nie ukrywam bardzo bym chciała, żebyśmy sobie nawzajem pomagali

A w jaki sposób ta wzajemna pomoc ma się objawiać ? .
Bo nie za bardzo rozumiem , twoich wydumanych pretensji .

-W czym ty możesz , nam tutaj pomóc .!? .

Bo , że my tobie , mamy załatwić na wczoraj pracę , mieszkanie , przelot do Norwegi , wyżywienie , drobne na waciki , to widać z twojego pretensjonalnego opisu .

Ogarnij się ! .

Emigracja zarobkowa , to nie jest urlop dziekański , który otrzymuje się na głupie uzasadnienie tegoż , na świstku papieru .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Ciężko to i tutaj na miejscu jest z pracą...ale życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
W Norwegii nie jest ciężko z pracą. Problem dotyczy kwalifikacji. Etató jest od groma tylko właściwych ludzi brak.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Do zalozycielki tego watku- umiesz liczyc? licz na siebie. takie sa realia.

Nam tutaj tez nikt nie pomaga, skoro jestes w stanie wyjechac za granice to musisz sobie jakos radzic sama.... ot, zycie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Wczoraj odezwala sie do nas zona znajomego mojego meza. Nie jakiegos dobrego przyjaciela, po prostu zna go pare lat, moze pare razy rozmawiali. zapytala o prace w Norwegii, moj Lukasz na to ze moze sprobowac. Wtedy ona dala liste wymagan: ze to ma byc stala praca bo jej maz nie chce sie tułac od pracy do pracy, ze najlepiej w zawodzie stolarza i oczywiscie przez pierwsze miesiace bedzie mieszkal u nas (!!!). My w szoku, Lukasz zaczal jej tlumaczyc, ze mamy dziecko, a drugie wykluwa sie za 3 miesiace, wiec nocleg na bank odpada, ze moze sprobowac przez jakies posrednictwo, ale i tak musi miec przyszykowane kilka tysiecy na start (mieszkanie, depozyt itd.). Zona kolegi obrazila sie wielce i rozlaczyla sie:/ Chyba lepiej sie nie przyznawac ze sie tutaj mieszka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
Jak chcesz znalezc prace, to pisz do pracodawcow cv.Szukaj ogloszen o prace i moze ci sie uda.Tu nic nie ma za free, nic ci sie nie nalezy.
Piszesz, ze nikt nie chce nikomu pomoc, nie jest to do konca prawda.
Nie tak dawno na tymze forum jeden z panow /chyba pan/ proponowal pomoc finansowa pani
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak

Kalba, bo kazdy kto tu nie mieszka i nie zyje to mysli ze my tu kokosy mamy i na pewno kupe szmalu, bo kto jak nie my...w Norwegii w dodatku, wiec-musimy znalezc prace i to wg warunkow danej osoby...bo jak za mala wyplata to eeee...nieeee....to szukaj moze mi innej pracy duzo osob zapomina sie, ze tutaj zeby wystartowac z praca to trzeba miec lokum-ktore nie jest tanie i co najmniej jakies pieniadze na przezycie... niektorzy maja farta i po rozeslaniu cv maja prace od zaraz, a niektorzy czekaja tygodniami a nawet miesiacami.... malo to osob jest tutaj zyjacych od kilku lat i nagle traca prace.... im rowniez ciezko ja znalezc,ale zaciskaja zeby i nie poddawaja sie... niektorych ratuja permiteringi...ale jak dlugo sie wytrzyma tak siedzac?

dlatego POMAGAJMY SOBIE I UDZIELAJMY SIE DUZO /zart/

p.s. edit- no jak nie mozecie wziac znajomego na kilka miesiecy pod swoj dach no wiesz co?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz

Od razu wyobrazilam sobie siebie po cesarce w pologu, obolałą, a obok obcy facet oglada telewizje

Mnostwo osob pracujacych tutaj nie ma nawet umowy na stale, a oni chcieli od razu na stale, zeby mężuś mial pewnosc :/ Taka jest prawda, na sam poczatek trzeba miec odlozone pare tysiecy na podstawowe oplaty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok