Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kurs - asystent przedszkolny - Norwegia

Czytali temat:
(642 niezalogowanych)
2 Posty
A XXXXXXXXXXX
(asiorkaasiorka)
Wiking
Witajcie!
Czy wiecie może gdzie są organizowane kursy i przyuczenia dla asystentów przedszkolnych? Może ktoś z Was przeszedł taki kurs - jak to wygląda? Może jakieś relacje?
Czy ktoś z Was pracuje w przedszkolu jako asystent? Może jakieś podpowiedzi jak tam się dostać? Zarejestrowałam swoje CV na stronie kommuny, szukam ofert pracy na finn.no itd... Podzielcie się swoimi doświadczeniami... Z góry bardzo dziękuję ... pozdrowionka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
z opowiesci roznych slyszalam ze NAV kieruje na taki kurs
nic wiecej niewiem bo to zaslyszane ale moze w NAVie cos jednak wiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Hej Asiu próbowałaś przed adecco widziałam że ostatnio mieli bardzo dużo ogłoszeń dla barnahageasistent, wyślij do nich cv.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
Przez adecco nie polecam pracy w przedszkolu z tego względu, iż nie jest to zazwyczaj praca w jednym miejscu, tylko trzeba jeździc z jednego końca miasta na drugi, bądź poza miasto. Wiele moich koleżanek zaryzykowało i niestety pożałowało.
Jeśli masz podstawy języka norweskiego, na pewno nie będziesz miała problemu ze znalezieniem pracy jako asystentka, tutaj nie są wymagane na to papiery... Czasem niestety.
Co Ci mogę poradzic, to wysłanie CV i aplikacji bezpośrednio do przedszkoli, na razie spróbuj do tych w Twojej okolicy, jeśli nie poskutkuje to wtedy na szerszym zasięgu
Kursy są prowadzone przez Komunę, ale nie pamiętam niestety kiedy, o ile mi wiadomo, zapisy są w lutym, ale byc może coś zmieniło.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Każdy ma inne doświadczenia z adecco ja pracowałam dla nich przez rok i na szczęście w jednym miejscu, chyba zależy na co się trafi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok