Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukamy pokoju hybla lub mieszkania trondheim - Norwegia

Czytali temat:
(2692 niezalogowanych)
10 Postów

(NasDwoje)
Wiking
Witam szukamy pokoju lub hybla czy mieszkania w trondheim Proszę o info gdyby ktos takowe posiadal cena do 6000Nok nasz mail: lena_89@interia.eu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NasDwoje napisał:
Witam szukamy pokoju lub hybla czy mieszkania w trondheim Proszę o info gdyby ktos takowe posiadal cena do 6000Nok nasz mail: lena_89@interia.eu
Nie bardzo rozumiem , dlaczego szukacie tutaj mieszkania , skoro na finn-ie jest aż 128 propozycji w tej cenie , a i za mniejszą kwotę również osiągalne
---

.www.finn.no/finn/realestate/lettings/res...=1&PRICE_TO=6000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(NasDwoje)
Wiking
Bo wolelibysmy z polakami mieszkac
Jak nie d rady to bedziemy dzwonic po tych z finna
Cos w tym dziwnego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NasDwoje napisał:
Cos w tym dziwnego?

JASNE , ŻE DZIWNE !
---

Ponieważ Dobrowolnie , Skazujecie się na Mikro Getto językowe i kulturowe .
---
Z Rodakami na Emigracji , Dobrze i Miło jest jedynie , spotkać się w weekend przy grillu .
---
Na co dzień , wystarczy jak i tak jesteście we dwoje .
---
Przebywanie w Bliskim Gronie , Osób Sobie Różnych Językowo i Kulturowo , Automatycznie Wymusza , Używanie Innego Języka i Zachowania niż Własne Nabyte w Ojczyźnie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
gabriel napisał:
NasDwoje napisał:
Cos w tym dziwnego?

JASNE , ŻE DZIWNE !
---

Ponieważ Dobrowolnie , Skazujecie się na Mikro Getto językowe i kulturowe .
---
Z Rodakami na Emigracji , Dobrze i Miło jest jedynie , spotkać się w weekend przy grillu .
---
Na co dzień , wystarczy jak i tak jesteście we dwoje .
---
Przebywanie w Bliskim Gronie , Osób Sobie Różnych Językowo i Kulturowo , Automatycznie Wymusza , Używanie Innego Języka i Zachowania niż Własne Nabyte w Ojczyźnie .

a moze oni nie chcą inaczej sie zachowywac, ani uczyc sie tego czegoś ?
Ty juz gnijesz tu tyle lat, a jezyka ni w ząb, ze o kulturze nie wspomne....
Poza tym sprzedajnymi, okazuje sie, ze są tez tacy, którzy wciąz są dumni, ze swego pochodzenia!
Których serdecznie pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dokladnie w poblizu giermancow czlowiek mieszka z przymusu bo inaczej sie nieda. A w tym kraju czlowiek mieszka bo lubi forse.

Tylko w Polsce jest dobra zabawa i frajda na urlopie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:

A w tym kraju czlowiek mieszka bo lubi forse.

Z każdym kolejnym Twoim wpisem, coraz bardziej wydaję mi się, iż jesteś pewnego rodzaju "podpuchą".

Po prostu w głowie mi się nie mieści, iż są tu tacy, co rzeczywiście mają tak nasrane we łbie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(NasDwoje)
Wiking
Czyli nikt nic nie ma
Ok, dzięki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Chyba chciales powiedziec ze w glowie ci sie niemiesci ze istnieja ludzie ktorzy potrafia powiedziec/napisac prawde prosto i jasno dokladnie taka jaka jest bez owijania w bawelne.

Nie mam potrzeby niczego udawac ani klamac dla czyjegos upodobania wiec mowie o wszystkim dokladnie tak jak jest

I to chyba proste i zrozumiale ze tutaj mozna duzo zarobic wiec czlowiek tu mieszka mimo ze czuje sie zle bo to nie jest jego ojczysty Slowianski kraj. I zyje sie mysla o tym kiedy juz dosc sie uzbiera zeby raz na zawsze opuscic ten kraj a takze mysla o corocznym w Polsce urlopowaniu.

Tutaj przeciez nic ani nikogo nie ma (moze w innych miejscach jest chociaz troche polakow takich co nie udaja norska, ale tu na koncu swiata nic nie ma zupelnie), poza praca mozna tylko pic wodke w weekendy, przegladac neta itp itd.

Straszne ze istnieja ludzie mowiacy prawde wprost, co nie ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:

Chyba chciales powiedziec ze w glowie ci sie niemiesci ze istnieja ludzie ktorzy potrafia powiedziec/napisac prawde prosto i jasno dokladnie taka jaka jest bez owijania w bawelne. "

Prawdę?! Swoje własne upodobania oraz liczne ograniczenia (bynajmniej nie te geograficzne) nazywasz "Prawdą"?

Tego typu postawa plus Twoja chęć zostania prawnikiem nakreśla mi osobę albo wyjątkowo ograniczoną mentalnie albo zwykłego prowokatora, który z nudów chce nakręcić temat.

Wolę wierzyć w to drugie, wszak "rzeczywista" wersja Twojej osoby, która przemawia przez większość Twoich postów napełnia mnie swoistym przerażeniem.

I to chyba proste i zrozumiale ze tutaj mozna duzo zarobic wiec czlowiek tu mieszka mimo ze czuje sie zle bo to nie jest jego ojczysty Slowianski kraj

Ktoś Ci już chyba napisał już abyś umiejętnie odmieniał czasownik przez pierwszą osobę liczby pojedynczej...( mnie tu zle, ja mysle tylko o pieniądzach, etc)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok