Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sprzatanie mieszkania - Norwegia

Czytali temat:
halina manka grzegorz zawadzki rasto dolix Karolina Karolina Dawid Dlugon Natalia21 lennox Ola83 (5268 niezalogowanych)
55 Postów
Nowicjusz
Witam

Chcial bym sie dowiedziec jaki jest koszt posprzatania mieszkania?? bo moze bede potrzebowal raz w tygodniu by ktos przyszedl i mi mieszkanie posprzatal

Dziekuje i czekam na jakies odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Nicol24)
Wiking
zależy jakie masz mieszkanie???stawka godzinowa ok 125 koron...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Nowicjusz
no to wsumie nie najgorzej jak by ktos byl chetny z sandnes to pisac na priv

i co by bylo potrzebne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Niko ciebie to Bozia opuscila chyba? 125nok za godzinke sprzatanie w prywatnym domu,,,,,hm jeszcze troche i darmo bedziecie robic tu.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
Niko ciebie to Bozia opuscila chyba? 125nok za godzinke sprzatanie w prywatnym domu,,,,,hm jeszcze troche i darmo bedziecie robic tu.pozdrawiamJest to stawka Moim zdaniem dosyć wysoka , jak na sprzątanie dorywcze i bez legalnej działalności ... i bez odprowadzania podatku .
Będąc tylko zwykłym pracownikiem , jeżeli do ręki dostaje się 125-Nok ...to brutto wychodzi przy standardzie 28% rocznego podatku ...173,5-Nok/t.
Przy legalnie prowadzonej działalności przy tej stawce na czysto ,to brutto pewnie wynosi ponad ...250-Nok/t.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Nowicjusz
no stawka jak stawka .. jak ktos chetny to zapraszam jak ktos nie chetny to nie ... ale nie placzcie ze nie ma pracy ... znam ludzi co na budowlance dostalja 85 nok za godzine ... ale ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DOE napisał:... znam ludzi co na budowlance dostalja 85 nok za godzine ...
NO... aż tyle to nie mam ... jednak przy legalnej stawce 155-Nok/t i zaliczce na podatek 36%ostatnio dostaję na konto za każdą przepracowaną godzinę ...99,2-Nok .
I pewnie w przyszłym roku rozliczeniowym jakiś tam zwrot otrzymam ...tak sobie luźno mniemam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Nowicjusz
no to wybacz na budowlance 85 to ok ale przy sprzataniu juz nie ?? dziwne bo do sprzatania to nie potrzeba jakis kwalfikacji a budwlanka jednak wymaga troche
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DOE napisał:
no to wybacz na budowlance 85 to ok ale przy sprzataniu juz nie ?? dziwne bo do sprzatania to nie potrzeba jakis kwalfikacji a budwlanka jednak wymaga troche
Wiesz , jestem ostatnie chwile w czasowym i okresowym stresie , oraz z tej okazji pociągam Sobie ostro drinka z gwinta .../ miałem być na LODOWCU... a nie jestem...?
Może źle się wyraziłem ...a i może źle interpretuję Twój powyższy post ...!
Gwoli wyjaśnienia ... ja nie neguję tych 125-Nok za sprzątanie ...! .
Jedynie uświadamiam co niektórym ile kosztuje w Norge praca na budowie osób które nie znają bardzo dobrze języka Norweskiego....a z ANGIELSKIEGO ... znają jedynie... DIALEKT ROSYJSKI...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja mogę posprzątać

cena za godz. 250 npk + 25% mva

zainteresowana ??

oczywiście soboty i niedziele extra
Zgłoś wpis