Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szpital - Norwegia

Czytali temat:
SŁAWOMIR JAMROŻY Grzegorz Treder Mariusz 27 Joanna Moja Norwegia Michal H (2609 niezalogowanych)
4 Posty
Anna Toni
(AnnaToni)
Wiking
Witam Nagły wypadek. Złamanie lub podobny problem. Jak to wygląda tutaj w szpitalu? Co ze sobą zabrać? Jak to jest? Pozdrawiam Anna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jedziesz na LEGEVAKT i juz.... zabierasz ze soba VISE, mastercard czy co tam masz i to tyle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Anna Toni
(AnnaToni)
Wiking
Bardzo dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam Anna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
Dwukrotnie już miałam przyjemność (bez ironii) spotkania ze służbą zdrowia w nagłych wypadkach:
Przypadek pierwszy : ostry dyżur w szpitalu - czas oczekiwania : rejestracja + 3 minuty, lekarz,ekg,monitorowanie ciśnienia, badania krwi, leki. Opłata 240 NOK ( wtedy jeszcze jako osoba nie zarejestrowana w Norwegii.
Przypadek drugi: niezapowiedziana wizyta w przychodni,czas oczekiwania jak wyżej, reszta zresztą też + skierowanie do szpitala. Opłata 130 NOK. Transport do szpitala we własnym zakresie zgodnie z moim życzeniem po pytaniu czy chcę karetkę. Szpital - 3 lekarzy,ekg, monitorowanie ciśnienia, rozszerzone badania krwi, tomografia komputerowa,duża ilość kroplówek i środków przeciwbólowych. Ponadto w czasie 24 godzinnego pobytu: 3 x zmiana odzieży która dostałam w szpitalu, posiłki w formie szwedzkiego stołu bez ograniczeń,całodobowo dostępne napoje zimne i gorące, owoce i jogurty.Nie wspominam tu o opiece pielęgniarskiej bo jakby rzecz wiadoma, choć nioceniona.Sala 2 osobowa - 1 łazienka i 1 toaleta na dwie sale. Opłata 0 NOK ( jako osoba zarejestrowana w Norwegii).
Co zabrać ? klapki pod prysznic i szczotkę do włosów o ile w nagłych wypadkach jest się w stanie coś zabrać.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok