Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Andrzej Musiewicz (7827 niezalogowanych)
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Ło, ... a przecież jeszcze tutaj muszę coś wkleić...

Hej Wojo...a Ty co tak wariujesz ...ja dopiero poszaleję dłużej w lipcu...mamy w planie kierunek Bergen też...rozpoznamy się po zdjęciach z avatarów,hi,hi,hi ...spotkamy się...a tym czasem wariuj dalej......Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Anna S
(czorcik)
Wiking
Witam :]
... jedna z moich ulubionych szant (niestety nie znalazlam na youtube, wiec wklejam tekst )

O SKUTECZNYM RAD SPOSOBIE NA ŻYCIE I W NIM POWODZENIE KOBIECIE POLSKIEJ UTWÓR DEDYKOWANY I ZALECANY
Słowa i muzyka: Piotr Milewski

Gdy seksu tyle masz co dekiel od kanistra, | C d
W dekolcie kryjesz dwa sadzone, a nie biust, | G7 C
Rozbieżny zez ukrywa fakt, że jesteś bystra, | F C
Zaś rudy wąs zasłania płatki Twoich ust... | D7 G7

Nos jak Pinokio masz, lecz za to krótkie nóżki,
Chude ramionka wieńczy dołem tłusty zad,
Przodozgryz żadnej zgłosce łatwo nie przepuści,
Zaś tyłozgięcie nie pozwala Ci pójść w świat...

To wtedy żegluj, żegluj, żegluj jak cholera,
Pamiętaj tylko płynąć tam, gdzie jacht ma dziób!
Niech inne dręczy stres i czarna rozpacz zżera,
Ty tylko żegluj, aż Ci oczy staną w słup!

Na przekór żegluj, żegluj, żegluj do szaleństwa!
Spuszczoną głowę niech podniesie morski wiatr.
Gdy wrócisz będziesz inna, lepsza, uśmiechnięta,
Nie poznasz świata i nie pozna Ciebie świat!

Gdy od sąsiadki pies zaraził się wścieklizną,
Dziadka-rencistę wnuk-zboczeniec ciągnie w las,
Złodzieje wyszli, więc dom świeci Ci golizną,
Za to komornik przyszedł właśnie, bo miał czas...

Gdy ośmioletnia córka mówi: "Jestem w ciąży",
Na strychu wisi od przedwczoraj drogi mąż,
Teściowej dom się zajął, lecz ktoś zgasić zdążył,
Niechaj ten refren będzie Twoim mottem wciąż:

To wtedy żegluj...

Biodra Ci zwęzi cuma ciągnąc Cię za kluzę,
Piersi rozedmie wręcz zęzowy, krzepki smród,
Uśmiech poszerzy bom, gdy z cicha strzeli w buzię,
Współpraca z pawiem zaś to przecież dieta-cud...

Nos sam się skróci, przytrzaśnięty w namierniku,
Na piegi świetnie robi fala prosto w pysk,
Żadną chirurgią nie osiągniesz tych wyników,
Słowem żeglarstwo to jest dla Was czysty zysk.

Dziadek i wnuczek się pozbyli nieboszczyka,
I komornika pogryzł zarażony pies,
Z córką ożenił się bogaty pan milicjant,
Przed rejsem kiepsko było, teraz ślicznie jest!

Więc...

macie już jakieś plany na ten sezon? płyniecie gdzieś??
mi zostało już tylko jakieś 20 dni czekania i heja w morze :]:] ... ehh niechże ten czas szybciej płynie
pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Wojtek Koltuniuk
(WOJO73)
Nowicjusz
Witajcie! A na mnie przyszedł czas ! W sobotę rano lecę do Szczecina i potem już tylko łódką przez Bornholm i Gotlandię do Sztokholmu. Mamy 10 dni wiec bedzię można się ładnie pokręcić płyniemy we trzech więc tłoku nie bedzie. Oj juz pakuję torbę (nie worek )
Specjalnie dla wilka dziś rano stworzyłem filmik, zdjęcia (moje) są by rozbudzić przedsezonową tęsknotę.....

miłego weekendu!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Witam...
Jak ja się cieszę z tej piosenki Wojo...nie masz pojęcia...bardzo,bardzo...bardzo...jesteś miły, Dziękuję.
Piosenka przypłynie do mnie z wiatrem...kiedy będziesz już na morzu grał...będę słuchała...
Nie jestem taka zdolna jak Ty...mogłam tylko wyszukać szantę...którą teraz puszczę...wraz z życzeniem...przychylności Neptuna...obiecał mi...że będzie opiekował się łódką...

Powodzenia Wojo...Ahoj...czekam po powrocie na morskie opowieści...zapakuj do wora uśmiech
Teraz...to ja już też odliczam dni...ale jeszcze...jeszcze troszkę...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(20cm)
Stały Bywalec
wilk stepowy napisał:
Witam...

...mniej więcej wiadomo co z żeglarstwem, a co z Kącikiem??!...
Sam mam tam pisać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Witam...Dobry wieczór...

Mickiewicz Adam
Żeglarz

Ilekroć ujrzysz, jak zhukana fala
Po głębiach barkę przerzuca tułaczą,
Niech się anielskie serce nie użala
Nad płynącego trwogą i rozpaczą.

Tę barkę wicher odbił od okrętu.
Na którym żeglarz swe nadzieje złożył;
Jeżeli wszystko jest pastwą odmętu,
Czegoż by płakał? o co by się trwożył?

Lepiej mu posród żywiołów bezrządu
Walczyć co chwila z nowymi przygody,
Niż gdyby wybrnął i z cichego lądu
Patrzył na morze, i liczył swe szkody

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Gdzie jesteś Wojo...gdzie...odezwij się...
Mam dla Ciebie bajeczkę...posłuchaj...jaka ładna...jest...
Była bajeczka...ale taka za bardzo miłosna...więc ją wyrzuciłam...i szantę wstawiłam...

Wróć z wiatrem...wróć...

Z żeglarzami już tak jest - jak są na morzu, marzą o lądzie,
będąc na lądzie, chcą wrócić na morze

Dobranoc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Tak jakoś przypomniała mi się ta impreza

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Wojtek Koltuniuk
(WOJO73)
Nowicjusz
Witajcie , wróciłem!! Bałtyk cudo! Wszystko wspaniałe!! Więcej napiszę nastepnym razem, ale na razie chcę wam pokazac ( napisać? zaprezentowac?) czym urzekł mnie Sztokholm. Starymi żaglowcami, rozpadajacymi się łodziami, które dożywają swych dni gdzieś zacumowane, zapomniane. I zaraz przypomniała mi się piekna piosenka (pieśń!?!) która mnie szczególnie porusza. Piosenka o pewnym konkretnym żaglowcu. A było to tak:
W czasie bitwy pod Trafalgarem wszystko szło po myśli admirała Nelsona, no moze nie wszystko ale generalnie anglicy mieli przewagę. I w pewnym momencie do burty "Victory" podszedł dwupokładowy liniowiec francuski "Redoutable" dowodzony przez kapitana Lucasa. W trakcie niezwykle zaciętego pojedynku słabszy okręt francuski zaczął powoli zyskiwać przewagę nad trójpokładowym "Victory" . Doszło do tego że mały "Redoutable" prawie pokonał znacznie silniejszego "Victory". Jednak w kluczowym momencie tego pojedynku, kiedy Francuzi szykowali się do abordażu, z dymu wynurzył się drugi okręt brytyjskiej linii - "HMS Fighting Temeraire" i jego to interwencja uratowała jednostkę flagową od dosyć hańbiącej porażki. Ten właśnie okręt został uwieczniony na cudownym obrazie Williama Turnera "The Fighting Temeraire tugged to her last Berth to be broken up" znany jako "Ostatnia droga Fighting Temeraire" . Przedstawia on odprowadzenie do rozbiórki słynnego żaglowca. Jak dla mnie straszna historia... tak opisują ten obraz znawcy sztuki :
"Anglicy czcili ten okręt, bo był symbolem zwycięskiej walki pod Trafalgarem, ale był też symbolem minionej epoki. Turner pokazał żaglowiec z pełnym omasztowaniem i linami niczym romantycznego łabędzia. Ze zwiewnością Temeraire’a kontrastuje ciemny, holujący go parowiec. Nie jest to jednak dzieło dokumentujące wydarzenie, lecz metafora mówiąca o przemijaniu pewnej epoki i zapowiadająca dominację maszyny parowej nad żaglem. To obraz wizyjny, uroczysty hymn, w którym pierwsze skrzypce gra poetycki zachód słońca."

Wilku, wiesz , że to dla Ciebie w szczególności....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Witam wszystkich... szczególnie żeglarzy...a najszczególniej Wojo...który nareszcie dał znać...
że wrócił z morza.
Witaj Wojo...Ahoj...widziałam Cię już tutaj wczoraj...
Przyznam się...że nie znałam tej opowieści o Fighting Temeraire...za bardzo nigdy nie interesowały mnie...bitwy morskie...raczej są domeną chłopców (mężczyzn)...
Ale obraz...o tak,...musi być naprawdę piękny...ciekawy...wszystko przed nami...nic tylko przespacerować się do galerii w Londynie...zobaczyć oryginał...

To ja dzisiaj...też dołączę ten sam pejzaż...z inną melodią...

Już masz coś za sobą Wojo...póżniej wrzesień, tak?!...a ja jeszcze...jeszcze zanim zamienię się...
z wilka stepowego w morskiego...bo tak jak pisałam wcześniej...dopiero na dłuższy rejs...w połowie
lipca...a dokładnie 14 wypływamy...będzie to Norwegia...nowe miejsca...ale także te już nam znane...
ulubione...bo cóż piękniejszego od norweskich fiordów może być...nic...

Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok