Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

elektronika i fachowiec - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz C Pawel G TomekEZD (1065 niezalogowanych)
69 Postów
baska krzyś
(bk1)
Początkujący
Moi drodzy kupiłam sobie w rodzinnym kraju TV Toshiba ten niby ful wypas z przeglądarką internetową itp. do tego odtwarzacz wszystkich płyt i coś co zwą tuner. szczęście uleciała kiedy przywiozłam to do Norwegii.
Nie posiadam telewizji miałam zamiar ten TV wykorzystać jako monitor do kompa, przeglądarki internetowe i oglądania filmów.
Instrukcja niby banalna ale ten sprzed jakis skomplikowany.
Wszystko działa juz ogladalam film, muza gra swietnie, filmy można odtwarzać. Jest jednak jeden bajer ciągle mam komunikat, że TV nie jest podłączony do internetu.
Magia moich pomysłów zgasła. zmarnowałam już 3 dni na to ustrojstwo i mysle, że głowa muru nie przebije. Jednocześnie zaznaczam, że wszystkie pojecia dotyczace elektroniki to ciemnośc.
Może ktoś z was pokonał tego demona. Prosze o rade.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Kochana jak byś jeszcze zechciała się nachylić to z tyłu swojego tv znajdziesz naklejkę z modelem. Jak ktoś ma cos doradzic pomóc to jest to raczej bardzo istotna informacja. Co jest napisane w instrukcji obsługi? Jak podłączyć? problemy, porady?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bk1 napisał:
ciągle mam komunikat, że TV nie jest podłączony do internetu.

a jest podłączony???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bk1 napisał:
Moi drodzy kupiłam sobie w rodzinnym kraju TV Toshiba ten niby ful wypas z przeglądarką internetową itp. do tego odtwarzacz wszystkich płyt i coś co zwą tuner. szczęście uleciała kiedy przywiozłam to do Norwegii.
Nie posiadam telewizji miałam zamiar ten TV wykorzystać jako monitor do kompa, przeglądarki internetowe i oglądania filmów.
Wszystko działa juz ogladalam film, muza gra swietnie, filmy można odtwarzać. Jest jednak jeden bajer ciągle mam komunikat, że TV nie jest podłączony do internetu.
Magia moich pomysłów zgasła. zmarnowałam już 3 dni na to ustrojstwo i mysle, że głowa muru nie przebije. Jednocześnie zaznaczam, że wszystkie pojecia dotyczace elektroniki to ciemnośc.

takie coś to ja miałem jak mieszkałem w Nowym Jorku 15 lat temu
w Europie nowość, no cóż
trzeba ten telewizor bezpośrednio podpiąć pod internet i bez pomocy komputera będziesz oglądać telewizję, łączyć się z internetem i przeglądać strony internetowe
nie wiem jak rozwiązali kwestię klawiatury
ja miałem dwie opcje
albo pilotem na ekranie telewizora tworzyła się w okienku klawiatura i można było sobie klikać
albo jak ja dokupiłem oddzielną klawiaturę, która na odległość łączyła się z TV
i siedzisz sobie na fotelu, trzymasz klawiaturę na kolanach, a na telewizorze zasuwasz jak na komputerze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
bk1 napisał:

w Europie nowość, no cóż
trzeba ten telewizor bezpośrednio podpiąć pod internet i bez pomocy komputera będziesz oglądać telewizję, łączyć się z internetem i przeglądać strony internetowe
ja miałem dwie opcje
albo pilotem na ekranie telewizora tworzyła się w okienku klawiatura i można było sobie klikać
i siedzisz sobie na fotelu, trzymasz klawiaturę na kolanach, a na telewizorze zasuwasz jak na komputerze
zapewne jest łajfaj (wifi) wiec wystarczy zkonfigurowac z routerem. to wszystko.A tak przy okazji w moim przypadku to mam klawiature qwerty na odwrocie pilota Jasta102- idzie burza,schowaj sie pod lozko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
sebaseba napisał:
jasta102 napisał:
bk1 napisał:

w Europie nowość, no cóż
ja miałem dwie opcje
zapewne jest łajfaj (wifi) wiec wystarczy zkonfigurowac z routerem. to wszystko.A tak przy okazji w moim przypadku to mam klawiature qwerty na odwrocie pilota Jasta102- idzie burza,schowaj sie pod lozko

albo niech sie zakopie pod ziemie lyzeczka od cukru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
pod dosem czy pod windows 95
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
]takie coś to ja miałem jak mieszkałem w Nowym Jorku 15 lat temu[/quote] Jasiek dedykuje Ci piosenke:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok