Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Gastronomia -kuchnia molekularna - Norwegia

Czytali temat:
(1037 niezalogowanych)
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Witam może interesuje kogos kosmos w kuchni .........pracuje ktoś w Norge przy czyms podobnym ,może stosuje elementy k.m . w restauracji ......poszukuje osob pozytywnie zakręconych w tym temacie pozdrawiam M.K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Nikt nie gotuje w cieklym azocie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Marius13 napisał:
Nikt nie gotuje w cieklym azocie ?

Gdyby bóg chciał, żebyśmy gotowali w cieklym azocie, to by on wystepowal w naturalnym srodowisku. To oczywiste.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Marius13 napisał:
Nikt nie gotuje w cieklym azocie ?

Jak mi sie czasem nudzi to robie lody w ten sposob.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
BURACZYNA gdyby ciekly azot wystepowal w naturze to bys sobie buzke zmrozil i nie tylko buzke ha ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Karol jaki smak tych lodow? ja ostatnio o smaku schabowego probowalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Marius13 napisał:
BURACZYNA gdyby ciekly azot wystepowal w naturze to bys sobie buzke zmrozil i nie tylko buzke ha ha

I tu sie myylisz kolego, raczej poparzyl, choc i to nie jest takie przesadzone. Moze naogladales sie Terminatora 2, ale chemia to nauka a nie SF.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Nie chciałem zeby zbyt fachowo zabrzmiało racja ciekly azot -196 st......parzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Marius13 napisał:
Karol jaki smak tych lodow? ja ostatnio o smaku schabowego probowalem

Standardowe, smietankowe, wanilia, albo czekoladowe. Jakos nie przekonuja mnie wymysle smaki.
Zabawa z azotem fajna rzecz, u mnie w laboratorium tygodniowo to z 400 L idzie, przy okazji czasem sie lody zrobi, albo cos innego dziwnego. Ktos ostanio robiil galaretke z wodek i likierow.
Za to w Gastronimisk institutet dwa pietra nade mna hoduja kotlety na szalkach petriego i inne dziwadla.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
To hodowanie kotletow kosmos, a wodeczka w galaretce to na bazie agaru dobry sposób na wiezienie troske większej ilości alkoholu do Krolestwa tylko w innym stanie skupienia ha ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok