Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3784 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a jakie są typowe objawy tego zespołu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rawiak napisał:

jasta kozojebca

ja tu widzę nie kozę, tylko barana z brodą i okularami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(PolaPiast)
Wiking
"aa svelge noen kameler" - dosł. "przełykać wielbłądy", w domyśle wg mnie zlepek: "przymykać na coś oczy", "odwracać wzrok", nie skupiać się na irytujacych szczegolach i "zagryść zęby". To dziwnie brzmiace przysłowie ma pochodzenie biblijne, mimo ze nie jestem fanką biblijnych powiedzonek to szukajac definicji znalazlam ją na norweskim forum. W Norwegii jak nawet niewtajemniczeni zapewne wiedza nie ma wielbłądów :o W księdze wg. Mateusza 23:24 jest mowa o odwracaniu wzroku od czegoś wielkiego i nieczystego, czego uosobieniem (alegorią) staje się owy wielbłąd, będący zaiste bardzo brudnym zwierzęciem.

Mimo że dzieki takiemu zachowaniu -nie skupiając uwagi na czymś złym - można dłużej trwać w danym miejscu. Może to mieć jednak negatywne konsekwencje, gdyż bagatelizowanie, ignorowanie ważnych spraw i tematow może się później odbić w zły sposób na naszym życiu. Czasem najlepiej "wziąść się w garść" i walczyc o lepsze jutro nie bojąc się wyzwań ktore życie jak kłody rzuca nam pod nogi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok