paco napisał:
Hilton napisał:
ulv72 napisał:
Hilton napisał:
paco napisał:
no miedzy bogiem a prawda powiem ze z ryb najbardziej lubie rypanie

paco, nie mówi sie "między bogiem a prawdą", bo juz sam bóg jest prawdą
, a po drugie nie rypanie, tylko walenie i chodzi w tym kawale o wieloryby. Waleń to wieloryb. Moze tez to byc delfin lub morświn. Ogólnie zas, walenie to nie ryby 
no klocilbym sie hiltonko... prawda jest dla jednych dla drugich zas nie... jesli zrobic rownanie prawda=fakt to jest to czego w wierze brakuje dla swiata nauki i o co jest chyba najwiekszy spor w naszych dziejach... tak wiec to powiedzenie ma sens w takim kontekscie
Ulv, czyżbyś nie zauważył tej emotikonki :
po słowie "prawdą" ??? Ale usprawiedliwiam cie, bo masz fajny zestaw wierteł. Do drewna 
oj mowi sie mowi, poszukaj w zwrotach.
Zaiste jest ono bledne bo powinnysmy pominac "pomiedzy" niemniej jest uzywane przez durza czesc spoleczenstwa
Tu nie chodzi o błąd stylistyczny , tylko merytoryczny
zapytaj ktorego kolwiek ksiedza - kazdy powie ci ze nie mówi sie "miedzy bogiem a prawdą" bo bóg jest prawdą. Z tym ze ja do boga mam specyficzne podejscie
dlatego sie smiałam z tego.
Hilton napisał:
ulv72 napisał:
Hilton napisał:
paco napisał:
no miedzy bogiem a prawda powiem ze z ryb najbardziej lubie rypanie
paco, nie mówi sie "między bogiem a prawdą", bo juz sam bóg jest prawdą
no klocilbym sie hiltonko... prawda jest dla jednych dla drugich zas nie... jesli zrobic rownanie prawda=fakt to jest to czego w wierze brakuje dla swiata nauki i o co jest chyba najwiekszy spor w naszych dziejach... tak wiec to powiedzenie ma sens w takim kontekscie
Ulv, czyżbyś nie zauważył tej emotikonki :
oj mowi sie mowi, poszukaj w zwrotach.
Zaiste jest ono bledne bo powinnysmy pominac "pomiedzy" niemniej jest uzywane przez durza czesc spoleczenstwa
Tu nie chodzi o błąd stylistyczny , tylko merytoryczny