Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

co sadzicie o Nygard skole? - Norwegia

Czytali temat:
baska krzyś (993 niezalogowanych)
51 Postów

(Renatka)
Nowicjusz
zapisalam sie na kurs jezyka norweskiego w nygard skole ktory trwa 6 tygodni, co sadzice o tej szkole, i czy ktoe chodzil tan na taki kurs, i cos z niego skozystal mam pytanko, trzeba samemu kupowac ksiazki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
ni ewiem na jaki kurs si ezapisalas ale nie trwa 6 tyg tylko placi sie co 6 tyg :d
sa 4 moduly i po kazdym module egzamin oprocz piwerszego.
Moj maz skonczyl 2 moduly, i jest zadowolony, umie pisac, czytac i m owic po norwesku, ale zalezy tez od czlowieka jaki ma "zapal" do nauki
jezeli poziom wydaje Ci sie za niski to mozesz przeniesc sie do straszej grupy.
Nygard skole jest o 500 nok tanszy w oplatach niz folkeuniversitetet,
nauczyciele sa obcojezyczni
ksiazki trzeba samemu kupic, ale mozez sie zapisac od biblioteki i sparwdzic czy tam sa, wtedy nie musisz kupowac ksiazki tylko same ciwczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
jezeli potrzebowal by ktos paa vei arbeidsbok i tekstbok z mila checia zamienia za 0,5l zywca za ksiazke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(martula)
Wiking
Hej,
Ja zapisywałam się dwa razy, pierwszy raz rzuciłam bo miałam do kitu nauczycielkę, nic ją nie obchodziło, nie poprawiała wymowy, nie tłumaczyła nic, a jeżeli już to po norwesku, do nas, którzy uczyliśmy się dopiero liczyć. Ja wiem, że oni tam tłumaczą po norwesku, ale ta kobieta kompletnie się do tego nie nadawała. Drugi raz zapisali mnie do wspaniałej kobiety, bardzo zależało jej, żebyśmy się nauczyli, motywowała nas, poprawiała wymowę, tłumaczyła po norwesku w taki sposób, że każdy szybko łapał.
Generalnie to polecam. Dużo zależy jednak od nauczyciela, ale jak piszę inni, zawsze można zmienić grupę.
Książki pierwsze kupujesz samemu, po czym możesz je wymienić na nowe w szkole. Muszą być zadbane.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Dokladnie tak... wszystko zalezy od nauczyciela ktoremu sie albo chce albo ma to gdzies.
Oczywiscie niechetnie chca przenosic, ale jak sie ktos upiera to przeniosa.

Ksiazki trzeba kupic i lepiej je miec na wlasnosc bo troche czasu potrwa zanim sie nauczymy norweskiego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(Renatka)
Nowicjusz
jaka jet cena tych ksiazek i cwiczen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(martula)
Wiking
książka (tekstbok) - 340 koron, ćwiczenia (arbeidsbok) - 380 koron
do kupienia w księgarniach norli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
do tego tez warto dokupic sobie slowniczek norwesko-polski (zielony) do teksboka ... ale nie pamietam ile to kosztuje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(Renatka)
Nowicjusz
dziekuje bardzo za pomoc, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok