Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Małgorzata Sienkiewicz Anna2388 Knitter Kaja5 (2984 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
WiktorWiktor napisał:
...gabrysiu widzę że oddali ci twoje kredki i znowu możesz kolorować swoje wierszyki brawo

"WiktorWiktor" jak ktoś niema co w temacie sensownego napisać a chce na siłę zaistnieć to pisze takie wzniosłe teksty jak Twoje...
Za bardzo jesteś zapatrzony w ten SEX PAL-AZJI jak ja to nazywam ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
cytuję:

"którzy i bez tego mają wiele problemów natury administracyjnej."..

administracja czy kiepska komunikacja związana z nieznajomością języka????

Gabriel, przeglądałam różne Twoje posty za każdym razem jesteś równie obcesowy i niemiły

wstyd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Pomijajac wypowiedz gabriela, ktory tu na forum pelni funkcje nadwornego pieniacza to jednak uwazam, ze chciec to moc.

W Polsce zawsze mielismy problemy natury organizacyjnej wiec czemu nie moze sie z tym spotkac w Norge?

Na szczescie mam jeszcze trzy lata wiec moze za trzy lata obsluga konsularna bedzie lepiej zorganizowana i nie bede zmuszony leciec do Oslo ze wspanialego Bergen .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czarnamoni1 napisał:
cytuję:
"którzy i bez tego mają wiele problemów natury administracyjnej."..
administracja czy kiepska komunikacja związana z nieznajomością języka????
Gabriel, przeglądałam różne Twoje posty za każdym razem jesteś równie obcesowy i niemiły
wstyd

WIDZISZ KOBIETO ....
.....CZYTASZ TO CO CHCESZ I TAK SAMO KOMENTUJESZ....

Dlatego ktoś kiedyś stworzył konsulaty oraz ambasady aby jego obywatele mieli w innym kraju mniej kłopotów z miejscowym językiem..
Jak widzę bronisz zaciekle Tego Bergeńskiego Nieudolnego konsulatu ...a przecież jak twierdzisz nie jesteś jego pracownikiem...

Są obywatele którzy język za granica powinni znać i są też tacy którzy tego języka znać nie muszą pomimo tutejszego pobytu.I potrzebują załatwić sprawy w języku ojczystym...

Jeszcze raz napiszę ..TO KONSULAT JEST DLA OBYWATELI A NIE ODWROTNIE....

Jak potrzebowaliście owieczek wyborczych bo aplauz i wiwat to potrafiliście się zorganizować ..

A jak idzie szara codzienność i jako taka harówa to macie lewe ręce i jeszcze serwujecie obraźliwy i poniżający Polskich OBYWATELI TEKST
I na dodatek mienicie się naszymi opiekunami i przedstawicielami poza granicami kraju....
NICZYM NIE RÓŻNICIE SIĘ W TYM KONUSLACIE OD OBECNEGO PREZYDENTA NASZEGO PAŃSTWA ....

ON TEŻ OBRAŻA SWOICH OBYWATELI PRACUJĄCYCH ZA GRANICĄ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
Wiesz co basta.

Jestes totalnie ograniczony i w tym momencie koncze dyskusje.

do Twojej wiadomosci abys sie juz wiecej nie osmieszał
nie ma konsulatu w Bergen jest jeden na cała norwegie w Oslo, i ci ludzie sa dla wszystkich Polaków w całej Norwegii a jest ich sporo i sa rozsiani wszedzie.

A ja jestem jak wspomniałam przecietnym człowiekiem , przyjechałam do obcego kraju , bo jest tu lepsza kasa i już. Nie żądam aby na kazdym rogu mozna było kupic polska kiełbase, piwo tyskie, nie m,ówie ,że w urzedach pracują debile, że nas wyzyskują i że do cholery po poszport jade do Oslo.

Sama chciałam tu przyjechac i musze sie dostosowac,

czy to tak ciezko zrozumieć ,że z Norwegii nie zrobisz drugiej Polski.

Dlatego jak Ci xle to wracaj , i nie chodzi tu o obrazanie ale zastanów sie co piszesz !!!!!!!!!!!!!!

Na tym drugim forum tez bluźnisz i piszesz brednie.....

zegnam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Prawda............
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj