Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wsparce - Norwegia

Czytali temat:
baltazar1 (2667 niezalogowanych)
2 Posty
mariusz trusek
(trusek)
Wiking
Witam Wszystkich
Chcemy wystartować z polski do Norwegi z Dziewczyna bo w tym złodziejskim kraju zwanym Polską nie da sie wytrzymać.Prośba i pytania co trzeba zabrac ze soba czy leciec na panka i wyjsc z zalozenia zesie cos znajdzie czy lepiej cos Skonczyłem kurs spawacza Tig 141 slyszalemze szukaja spawaczy znalesc z agencji i przyjechać jak jest z mieszkaniami jest problem czy można cos wynająć za Rosadana cene poczeka .Slyszałem ze trzeba sioe zgloscic na Policje i powiedziec ze sie przybyło i do pośredniaka .Ile kasy zabrać ze sobą żeby przeżyć zanim sie znajdzie prac.
Dziękuje za pomoc i pożytecznie wskazówki
Pozdrawiam Mariusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
na temat przyjazdu to wsio masz opisane w ny i norge, wygogluj sobie.. Gdzies ten kurs na tig-a konczyl, w posredniaku? to ze jestes po kursie to nie znaczy ze jestes spawaczem, na tig-a trzeba zdac probe przed rozpoczeciem pracy (site-test), nikt ci o tym na kursie nie wspomnial? zeby dostac sie na probki to trzeba miec doswiadczene ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
mariusz trusek
(trusek)
Wiking
Kurs kończyłem z Mostostalu w ośrodku spawalniczym wiem ze trzeba robić próbki problem jest taki ze mam ukończone ylko pachwiny nie mam 7tys na blachy doczołowe i rury ;/ jak mam zdobyć doświadczenie bez pracy jako spawacz praca jest w polsce ale na slasku jak mam wyjechać z warszawy na ślask o wole polecieć zagranice przynajmniej doceniają tam zawód spawacza i godne są stawki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
trusek napisał:
Kurs kończyłem z Mostostalu w ośrodku spawalniczym wiem ze trzeba robić próbki problem jest taki ze mam ukończone ylko pachwiny nie mam 7tys na blachy doczołowe i rury ;/ jak mam zdobyć doświadczenie bez pracy jako spawacz praca jest w polsce ale na slasku jak mam wyjechać z warszawy na ślask o wole polecieć zagranice przynajmniej doceniają tam zawód spawacza i godne są stawki.

Tig to tylko rura jak chcesz pracować. mostostal, ale certyfikat z IS gliwice pewnie? (szkoda kasy na ich upr. chyba że masz pewną robotę i papier tylko potrzebny)
Na rurę możesz robić od razu cert TUV alfa.szkola.pl/kurs-spawacza/ i ceniony w europie.

Do pracy za granicę bez doświadczenia nikt ciebie nie weźmie, chyba że szwagier..

Szukaj parcy w PL 2-3lata popracujesz może gdzieś się załapiesz:

www.spawalnictwo.com.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok