Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praktyczne info o Bergen i okolicy - Norwegia

Czytali temat:
Gumi1 dona33 Wrz (1292 niezalogowanych)
2 Posty
Paulina Adamczak
(paula_ad)
Wiking
Hei hei! jeśli szukasz praktycznych informacji o Bergen CO GDZIE I ZA ILE, jesli masz jakiekolwiek pytania dotyczące podróży do Bergen (dojazd z lotniska, co warto zwiedzić), erasmusa w Bergen
zobacz:

blogujepodrozuje.blogspot.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Stefan Czarnecki
(stefex2)
Wiking
W dniu 4,06,2014 o godz. 8,10 przylecę do Oslo Sandefjord Torp - proszę o sugestie jak dostać się do Bergen . Mam zarezerwowane 3 noclegi w Bergen Hostel Montana./ 4,06 : 7,06
Myślę o podróży samolotem lub pociągiem ! Kiedy NSB ogłasza na czerwiec promocje na przejazd ?
Z lotniska do centrum można dojechać autobusem 3010 ? a z centrum do Hostelu Montana autobusem nr.12 ? Najważniejsze dla mnie są F I O R D Y !!!!!
Będę miał jak widać to z rezerwacji - DWA pełne dni na zaspokojenie swoich wieloletnich marzeń.
Proszę poradźcie mi jak najlepiej zagospodarować te moje dwa dni, żeby zobaczyć ile się tylko da.
Ze względu na zdrowie niestety wykluczone są piesze wyprawy.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie w tym temacie. Stres mój wynika z tego, że nie znam angielskiego / trochę rosyjski i holenderski /.Mój adres mailowy : stefex@toya.net.pl na facebook
Stefan Czarnecki- Łódź.
Jeżeli ktoś będzie miał wolną chwile i będzie chciał odpowiedzieć- będę szczęśliwy.
Pozdrawiam wszystkich Stefan Czarnecki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Marek Zuber
(zubr)
Wiking
Hej,
fajny blog, tylko mało wypromowany...napisz do z portali Polonii w Bergen maila z prośbą o umieszczenie linków do twojego bloga.
Tutaj masz stronki:
bergen24.pl - jakiś nowy serwis Polaków z Bergen
www.bergen.fora.pl/‎ - forum Bergen
www.hovedside.nazwa.pl/forening/‎ - Polsko-Norweskie Stowarzyszenie Edukacyjno-Integracyjne

powodzenia i czekam na nowe wpisy
Marek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
stefex2 napisał:
W dniu 4,06,2014 o godz. 8,10 przylecę do Oslo Sandefjord Torp - proszę o sugestie jak dostać się do Bergen . Mam zarezerwowane 3 noclegi w Bergen Hostel Montana./ 4,06 : 7,06
Myślę o podróży samolotem lub pociągiem ! Kiedy NSB ogłasza na czerwiec promocje na przejazd ?
Z lotniska do centrum można dojechać autobusem 3010 ? a z centrum do Hostelu Montana autobusem nr.12 ? Najważniejsze dla mnie są F I O R D Y !!!!!
Będę miał jak widać to z rezerwacji - DWA pełne dni na zaspokojenie swoich wieloletnich marzeń.
Proszę poradźcie mi jak najlepiej zagospodarować te moje dwa dni, żeby zobaczyć ile się tylko da.
Ze względu na zdrowie niestety wykluczone są piesze wyprawy.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie w tym temacie. Stres mój wynika z tego, że nie znam angielskiego / trochę rosyjski i holenderski /.Mój adres mailowy : stefex@toya.net.pl na facebook
Stefan Czarnecki- Łódź.
Jeżeli ktoś będzie miał wolną chwile i będzie chciał odpowiedzieć- będę szczęśliwy.
Pozdrawiam wszystkich Stefan Czarnecki.

opcja pierwsza to norwegian ale lot jest 8.25 więc chyba nie zdążysz , następny dopiero 17.25
druga opcja to lot wideroe ( to takie kukuryżniki na śmigła ale doleci ) sprawdzisz tu wideroe.no . lot masz 8.50 będzie trudno ... albo następny 12.35
trzecia opcja to przejazd na stacje kolejową torp i jazda do drammen tam przesiadka do bergen . po tych atrakcjach będziesz w bergen dopiero wieczorem ale trasa jest z fajnymi widokami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Stefan Czarnecki
(stefex2)
Wiking
Piękne dzięki za informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Stefan Czarnecki
(stefex2)
Wiking
Dziękuję za odpowiedź. Odnośnie umieszczenia linku - zrobię to jak przyjedzie syn, ja nie potrafię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok