Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nieruchomość w Stavanger - Norwegia

Czytali temat:
(526 niezalogowanych)
3 Posty
Wiking
Witam

mój mąż mieszka już od roku w Stavanger i zamierzam z dziećmi przenieść się do niego, ale napotkaliśmy na przeszkodę.... nie możemy znaleźć mieszkania do wynajęcia dla 4-osobowej rodziny. Spotykamy się z takimi argumentami że wolą wynająć mieszkanie singlom albo rodzinie bez dzieci, albo że mieszkanie 75 m z 2 sypialniami i salonem to za mało dla takiej rodziny... Jestem niemile zaskoczona takim podejściem Norwegów......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
ADPEN napisał:
Jestem niemile zaskoczona takim podejściem Norwegów......
Tak to jest jak jest wiecej ludzi co szukaja mieszkania do wynajecia niz tych co chca swoje mieszkanie komus wynajac.
Moje dwie znajome (Norwezki) juz pol roku mieszkaja w przyczepie campingowej, poniewaz maja psa (maleg) i kota. Male to moze pocieszenie, lecz ci co maja zwierzaki, maja wieksze trudnosci z wynajeciem, niz ci co maja dzieci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Dzięki

wszystko się zgadza tylko nastawiałam się na otwartość Norwegów i odrobinę empatii
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
ADPEN napisał:
wszystko się zgadza tylko nastawiałam się na otwartość Norwegów i odrobinę empatii
Ze niby co, empatia?

Musisz postawic sprawe odwrotnie - musisz pomyslec , ze masz wynajac komus swoje mieszkanie.
Komu wynajmiesz - 4-osobowej rodzinie obcokrajowcow, czy mlodej, bezdzietnej parze ziomkow?
Pewie bedziesz kierowac sie empatia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
No to szukamy dalej w nadziei że uda nam się w końcu zamieszkać razem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok