Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PROSZĘ O POMOC - Norwegia

Czytali temat:
Olo. (1900 niezalogowanych)
8 Postów
WACLAW RAS
(WACEKRNYNA)
Wiking
Witam. W niedzielę 12 maja przyjechałem do Bergen. Jest to moja pierwsza wizyta w Norwegii, więc jak wiadomo muszę załatwić wszystkie formalności. Umowę na pracę dostałem na ponad 6 miesięcy. Rozpocząłem od SKATT złożyłem formularz i czekam na kartę podatkową. Pani w Skatt powiadomiła mnie że teraz mam zarejestrować się na policji. I tu mam problem. Zarejestrowałem się na stronie UDI , wybrałem posterunek w centrum Bergen, ale nie dałem rady ustalić daty ponieważ w maju i czerwcu wszystkie terminy zajęte i świecą na czerwono. Lipiec i kolejne miesiące są nieaktywne. Proszę o wiadomość co mogę w takiej sytuacji zrobić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(atom)
Nowicjusz
WACEKRNYNA napisał:
Witam. W niedzielę 12 maja przyjechałem do Bergen. Jest to moja pierwsza wizyta w Norwegii, więc jak wiadomo muszę załatwić wszystkie formalności. Umowę na pracę dostałem na ponad 6 miesięcy. Rozpocząłem od SKATT złożyłem formularz i czekam na kartę podatkową. Pani w Skatt powiadomiła mnie że teraz mam zarejestrować się na policji. I tu mam problem. Zarejestrowałem się na stronie UDI , wybrałem posterunek w centrum Bergen, ale nie dałem rady ustalić daty ponieważ w maju i czerwcu wszystkie terminy zajęte i świecą na czerwono. Lipiec i kolejne miesiące są nieaktywne. Proszę o wiadomość co mogę w takiej sytuacji zrobić.

Udać sie osobiscie na policje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
WACLAW RAS
(WACEKRNYNA)
Wiking
Jak udam się osobiście na policję to załatwię wszystko? A może wybrać inny posterunek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
WACEKRNYNA napisał:
Jak udam się osobiście na policję to załatwię wszystko? A może wybrać inny posterunek?
Wydrukowane potwierdzrnie rejestracji na selvservice.udi
Paszport, kontrakt itd...
Musi to byc komisariat z oddzialem UDI!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
WACLAW RAS
(WACEKRNYNA)
Wiking
Może wie ktoś czy w pobliżu LAGUNA CENTER jest taki posterunek? Pytam bo w tych okolicach pracuję.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
WACEKRNYNA napisał:
Może wie ktoś czy w pobliżu LAGUNA CENTER jest taki posterunek? Pytam bo w tych okolicach pracuję.A jaki masz problem w tym by samemu wejść na strone UDI Bergen i sprawdzić adresy wszystkich Placówek!? .
---
Czy Myślenie logiczne , aż tak ciebie boli!? .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
WACLAW RAS
(WACEKRNYNA)
Wiking
Wiesz.........jak masz ochotę udzielić komuś pomocy to pomagaj i nie filozofuj. Jak rejestrowałem się na stronie UDI to były wyszczególnione adresy komisariatów w Bergen ale nie mam pojęcia czy jest jakiś w pobliżu Laguna Center. Ty również przyjechałeś tu kiedyś i również potrzebowałeś pomocy i nie mów mi że wszystko wiedziałeś i sam znalazłeś w internecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:taa i to pisze ten co chciał e'fakture na stronie telenora zamówić...
Nie mieszaj Pojęć ... !!! .
Ja dokładnie przeczytałem całą procedurę dotyczącą e-Faktury na tej stronie i tylko zapytałem się o drobne formalne Nieścisłości ...
/ Nawiasem i tak nikt poprawnie , nie napisał Mi o co biega , tylko gdybania /
---
TU NATOMIAST aliens , pyta się o głupi adres UDI ... i to po fakcie , jak się na tej stronie parę chwil temu rejestrował ...
---
ŻAŁOSNE !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
PIOTR KLISIEWICZ
(HUGO BERGEN)
Wiking
z laguny w kierunku nesttun przed wjazdem do nesstun po lewej stronie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
WACEKRNYNA napisał:Wiesz.........jak masz ochotę udzielić komuś pomocy to pomagaj i nie filozofuj. Jak rejestrowałem się na stronie UDI to były wyszczególnione adresy komisariatów w Bergen ale nie mam pojęcia czy jest jakiś w pobliżu Laguna Center. Ty również przyjechałeś tu kiedyś i również potrzebowałeś pomocy i nie mów mi że wszystko wiedziałeś i sam znalazłeś w internecie.
GDY Ja jechałem do Norge to miałem zwykłą Mapę i całą Marszrutę znałem na Pamięć !!!
A na miejscu w Oslo Poznałem Osobiście każdy zakamarek , który miał wtedy dla Mnie Jakiekolwiek Znaczenie ... Nie tylko turystyczne ...
---
I NIE MIAŁEM wcale dostępu do Netu ...! . tylko zwykłą mapę !!! .
---
A ty tu się zaczynasz Żałośnie Produkować i ... MAZGAIĆ ... zamiast wejść na INTERAKTYWNĄ mapę BERGEN i znaleźć z detalami to co jest Tylko tobie potrzebne ...!
ŻAŁOSNE ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok