Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dariusz Jedrzejewski (2088 niezalogowanych)
13 Posty
Yvona Kowalczyk
(Inka_Inka)
Wiking
jasta102 napisał:
a dlaczego dla Polacka zawsze ma być najtaniej?
wszystko
PS
no może oprócz łańcucha na szyję, chrzcin, komunii i wesela
no i ten
nagrobek musi być najdroższy

a czy ja napisałam, że "dla Polacka zawsze ma być najtaniej".
Zapytałam bo głupotą byłoby nie sprawdzić kilku opcji i wybrać pierwszą lepszą bez względu na cenę.
Robiłam tak w Polsce i robię tak tu. Jeśli Ty kierujesz się inną zasadą, proszę bardzo masz do tego prawo, i ot!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Yvona Kowalczyk
(Inka_Inka)
Wiking
Joseph napisał:
buniusia79 napisał:
Zmienić opony to nie jest problem, przynajmniej dla mnie, ale przydałoby się wyważanie kół zrobić, nieprawdaż?

No chciałbym zobaczyć jak ty te opony zmieniasz???

Odkręcasz koło z pojazdu czy z przykręconą felgą zmieniasz te opony?

Powietrze tez zmieniasz na letnie czy nie rozstajesz się z tym które było w "zimówkach"?

Tak to jest jak jedna baba sie pyta i sama nie wie co, a druga udaję mundrom i jej tłumaczy boki zrywać..........

Do pełni szopki brakuje tu jeszcze jednego oszołoma co to ma kat.D za flache od Swietłany i twierdzi że punkty karne dostaje prawo jazdy, a nie kierowca w NO...

P.S. janek ty pomniał o płotach napisać, płoty też najdroższe w Polszy...

"Tak to jest jak jedna baba sie pyta i sama nie wie" - co w moim pytaniu było nie tak?
czego nie zrozumiałeś? że nie napisałam, że chodzi mi o zmianę opon z zimowych na letnie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Inka Inka napisał:
Joseph napisał:
buniusia79 napisał:
Zmienić opony to nie jest problem, przynajmniej dla mnie, ale przydałoby się wyważanie kół zrobić, nieprawdaż?

Powietrze tez zmieniasz na letnie czy nie rozstajesz się z tym które było w "zimówkach"?

Tak to jest jak jedna baba sie pyta i sama nie wie co, a druga udaję mundrom i jej tłumaczy boki zrywać..........

Do pełni szopki brakuje tu jeszcze jednego oszołoma co to ma kat.D za flache od Swietłany i twierdzi że punkty karne dostaje prawo jazdy, a nie kierowca w NO...

P.S. janek ty pomniał o płotach napisać, płoty też najdroższe w Polszy...

"Tak to jest jak jedna baba sie pyta i sama nie wie" - co w moim pytaniu było nie tak?
czego nie zrozumiałeś? że nie napisałam, że chodzi mi o zmianę opon z zimowych na letnie??

Ano to że niezbyt jasno określiłaś co chcesz zrobić zmienić całe koła czy zmienić opony na feldze, wyważyć i założyć na samochód.. wpisy bonusi zasugerowały to i owo...

co do ceny to 1000 nok nie jest tragicznie

jak nikt nic nie podrzuci taniej to dzwoń po warsztatach :

www.gulesider.no/finn:bytte+dekk/bergen

dekkeman woła sobie 187kr za koło...

www.dekkmann.no/filestore/Dekkbilder/Pri...iceprisliste2013.pdf

tylko może być 50% więcej za to że nie ich towar..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
Joseph napisał:
[quote]buniusia79 napisał:

jozefku, jozefku, ty maly szowinisto, z czystej wydymanej wredoty tu sie podlacze, my (kobiety) wiemy jak zmieniac kola, wiem gdzie wlewa sie rozne plyny przydatne dla naszego auta, znamy roznice miedzy srubka a wkretka.... baby nie sa takie glupie jak chcesz w to wierzyc... a ze czasami mozna sie przejezyczyc to nie robi z nas wiekszych cip, niz wy jestescie ...penisami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
magg napisał:
[quote]Joseph napisał:
buniusia79 napisał:
jozefku, jozefku, ty maly szowinisto, z czystej wydymanej wredoty tu sie podlacze, my (kobiety) wiemy jak zmieniac kola, wiem gdzie wlewa sie rozne plyny przydatne dla naszego auta, znamy roznice miedzy srubka a wkretka.... baby nie sa takie glupie jak chcesz w to wierzyc... a ze czasami mozna sie przejezyczyc to nie robi z nas wiekszych cip, niz wy jestescie ...penisami...

przejęzyczyć powiadasz ???

Jak penis większy od cipy to troche lipa, co nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Joseph napisał:
[quote]magg napisał:
Joseph napisał:
buniusia79 napisał:

To sa prawdziwe, niezapomniane perelki polskiego kina

Joseph, zapodawaj wiecej tych perelek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
[quote]Joseph napisał:
magg napisał:
Joseph napisał:
buniusia79 napisał:

To sa prawdziwe, niezapomniane perelki polskiego kina

Joseph, zapodawaj wiecej tych perelek

cofam...cofam wszystko, dawno tak sie nie posmialam, szowinisto jozefie....wybaczam..podaj dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
właśnie z geometrią,
to opony razem z wachaczami wymieniasz ?

taniej wyjdzie kupic na finn opony na felgach
a same oponki wez do Polski i sprzedaj

zreszta kto kupuje auto bez kol na zime
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
z s
(jay)
Nowicjusz
patim napisał:
właśnie z geometrią,
to opony razem z wachaczami wymieniasz ?

taniej wyjdzie kupic na finn opony na felgach
a same oponki wez do Polski i sprzedaj

zreszta kto kupuje auto bez kol na zime

wahaczami

Bardzo możliwe że komplet kół ( opony z felgami ) znajdzie się na finn taniej niż zapłacić za przekładkę opon na felgach w wulkanizacji.
btw. Warto mieć dwa komplety felg, wtedy co pół roku tylko się przekłada komplet, jak widzę każda kobieta sobie z tego forum wyśmienicie sobie z tym radzi, aczkolwiek chętnie bym to zobaczył
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Oczywiście chodziło mi o koła. Co niektórzy zamiast załapać to od razu jazdę robią bo pop sufitem mają pustkę z natury...
Dla zaskoczonych to napiszę, że i zmieniałam opony w znajomym warsztacie samochodowym. Tak, to też nie jest problemem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok