Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Powrót do Polski na studia - Norwegia

Czytali temat:
ARTUR Zet Gosia xyz (691 niezalogowanych)
2 Posty

(Lainves)
Wiking
Mieszkam w Norwegii od prawie 6 lat, ale po prostu nie podoba mi się tutaj.
Ci ludzie i ich mentalność mnie denerwuje, więc po studiach zamierzam w Polsce zostać już na stałe.
Ale czy przyjmą mnie w Polsce z norweską maturą? Czy będę musiała zdawać jakieś dodatkowe egzaminy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tylko na medycyne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów

(mari66)
Stały Bywalec
Niunia jestem pewno ze twoja matura polska norweskia czy inna nie ma znaczenia Wazne ze jest hehe a pochodzenie to inna prawda glowa do gory z tymze polecam jakas w miare wieksza miejscowosc bo w malym miescie to lipa ale jesli jestes komunikatywna w norweskem zawsze mozesz otworzyc szkole w pl i uczyc polakow norweskiego tam na miejsce weedy ytwoa norweska matura wrecz bedzie dodatkowa zaleta))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów

(mari66)
Stały Bywalec
Niunia jestem pewno ze twoja matura polska norweskia czy inna nie ma znaczenia Wazne ze jest hehe a pochodzenie to inna sprawda glowa do gory z tymze polecam jakas w miare wieksza amiejscowosc bo w malym miescie to lipa ale jesli jestes komunikatywna w norweskim to zawsze mozesz otworzyc szkole w pl i uczyc polakow norweskiego tam na miejscu weedy ytwoa norweska matura wrecz bedzie dodatkowa zaleta )))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
Janusz Ziolkowski
(janekziolko)
Nowicjusz
mari66 napisał:
Niunia jestem pewno ze twoja matura polska norweskia czy inna nie ma znaczenia Wazne ze jest hehe a pochodzenie to inna sprawda glowa do gory z tymze polecam jakas w miare wieksza amiejscowosc bo w malym miescie to lipa ale jesli jestes komunikatywna w norweskim to zawsze mozesz otworzyc szkole w pl i uczyc polakow norweskiego tam na miejscu weedy ytwoa norweska matura wrecz bedzie dodatkowa zaleta )))

Czy Ty w ogóle myślisz co piszesz? Bo mam wrażenie, że piszesz co myślisz.

Co do tematu, to zależy na jakie studia się wybierasz. Info znajdziesz na stronach uczelni.
Nie sugeruj się takimi bzdurami jak powyżej, chyba że też traktujesz studia jako "parking dla bezrobotnych".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
Wg mnie potrzebna Ci matura międzynarodowa.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
Przykładowo WUM
rekrutacja-info.wum.edu.pl/rekrutacja-20...dia-w-jezyku-polskim
www.kuratorium.waw.pl/pl/news/144/nostryfikacja-świadectw-szkolnych-i-świadectw-maturalnych-uzyskanych-za-granicą.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok