Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wynajem mieszkania - oszuści :-) - Norwegia

Czytali temat:
Marcin n Kamil M (549 niezalogowanych)
19 Postów
Sandra X
(Sandra2013)
Wiking
Na pewno wiele z Was już zdążyło się zorientować a może jeszcze nie. Tak więc chciałabym ostrzec wszystkich poszukujących mieszkaniach do wynajęcia. Na FINN.NO pojawiają się co jakiś czas
dość ładne mieszkania do wynajęcia, co najlepsze w zaskakująco niskich cenach. Kiedy wyślecie wiadomość i zgłosicie chęć wynajmu mieszkania, dostaniecie odpowiedź, że właściciel mieszkania przeprasza, że piszę po angielsku ale nie jest z Norwegii, że mieszkanie kupił w Norwegii dla córki, która tu studiowała, że wkrótce zostanie dziadkiem, prosi żebyście napisali coś o sobie i takie tam
co najważniejsze ma taką pracę, że nie może przylecieć do Norwegii i oferuje wysłanie kluczy i umowy przez jakąś tam firmę, wszystko wygląda realnie ale ostrzegam, że jest to próba wyłudzenia pieniędzy.

Tak więc strzeżcie się rodacy i nie dajcie się nabrać tak tylko piszę, co by komu do głowy nie przyszło uwierzyć w te brednie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(Saandra)
Początkujący
Ja dokladnie to samo dostałam na maila, odrazu zorientowałem sie ze coś nie tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Ja również byłbym oszukany. Mieszkanie miał być w Stavanger.

Dodam, że chciał się posługiwac firmą kurierską TNT, że jest grafikiem z Londynu...! Masakra, kiedy wreszcie podał namiary telefoniczne, okazało się że widnieje na liście oszustów wyłudzających kasę na wynajem (bez depozytu, kiedy jest to prawnie chronione w Norge)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
To jest taka lista?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(awimar5)
Wiking
Takie ogłoszenia widnieją również na www.zet.no. Cena jest niesamowicie niska, tzn. wynajem 3 pokojowego mieszkania w cenie wynajmu jednego pokoju, zazwyczaj bardzo dobra lokalizacja. Wynajmujący zmyśla historię, że kupił mieszkanie podczas podróży służbowej itd. Umowę ma wysłać za pośrednictwem firmy kurierskiej TNT , po wcześniejszym przesłaniu dwumiesięcznego depozytu na jego konto. Jeśli wyślecie pieniądze to.... nie otrzymacie ani kluczy, ani zwrotu kasy. Następne kroki jakie możesz poczynić to zgłosić fakt przestępstwa na policji.. i na tym koniec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok