Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jesienne potyczki z poszukiwaniem pracy.. - Norwegia

Czytali temat:
(317 niezalogowanych)
2 Posty

(yamuska)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie!
Proszę napiszcie mi gdzie można w takich miesiącach jak teraz szukać pracy? niestety bez j.norweskiego, aczkolwiek samouczek już ruszył..Wiem, że niedługo rusza sezon świąteczny w restauracjach..i na kantynach wznawia się ruch lecz nie mam na nich doświadczenia, choć uwielbiam gotować. Może orientujecie się, w których miejscach płynny norweski nie jest wymagany? nie proszę nikogo o załatwienie pracy lecz wskazanie przykładowych miejsc..jestem tu niedługo i jeszcze się nie orientuję w mieście. Mogę robić wszystko-jestem staranna, pracowita i wytrzymała, ponadto bardzo szybko się uczę. Proszę wspomóżcie informacją- każda jest na wagę złota. Oczywiście Finn,Nav,Adecco i P4U znam.

Dziękuję bardzo!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(SanLi)
Początkujący
no to moze po hotelach jeszcze sprubujesz
sbhotel.no , harbourapartments.no , thonhotels.com , alf.no , choicehotels.no , firsthotels.com , skansen-pensjonat.no , augustin.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
yamuska napisał:
Może orientujecie się, w których miejscach płynny norweski nie jest wymagany? nie proszę nikogo o załatwienie pracy lecz wskazanie przykładowych miejsc..
ooo na przyklad tutaj:
meega.pl/156285-pilnie-przyjmiemy-kuchar...-w-nowym-dworze.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(yamuska)
Wiking
Dziękuję Ci bardzo SanLi!
ale z tego co dokładnie przeglądałam i byłam pytać - w większych hotelach mają wewnętrzny system weryfikacji pracowników albo bierze firmę z zewnątrz..poza tym ta większość w której byłam oczekuje języka norweskiego..czy naprawdę do sprzątania potrzebny jest ten język? mam już małe doświadczenie jako pokojówka i angielski w zupełności wystarczał..rozumiem również, że wymóg norweskiego może być tak ważny żeby Polacy nie zalali rynek norweski swoimi pracownikami..ale czy aż w takim stopniu? proszę może słyszeliście od znajomych miejsca gdzie faktycznie nie jest on wymagany?przynajmniej na początku.Zaczęłam się uczyć tego języka ale rachunki trzeba płacić już teraz..proszę o kontakt na priv jeśli ktoś coś wie. DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ bardzo..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok