Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Skyss kort na nazwisko-a może inna osoba? - Norwegia

Czytali temat:
Barbara P Maja Zych Tomasz Y (1076 niezalogowanych)
44 Posty
Ewa Lang
(ewa.lang.poczta@gmail.com)
Nowicjusz
Witam
Osoba wynajmująca nam mieszkanie w gratisie dała nam swoją kartę skyss, jednak jest ona na jej nazwisko-czy podczas kontroli sprawdzają tylko ważność karty czy również dane osobowe?
Podobno w weekendy mogą na w/w kartę podróżować dwie osoby, gdzieś jednak słyszałam, że tyczy się to tylko rodzica z dzieckiem... czy jest ktoś kto może rozwiać moje wątpliwości?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bogda Borowiak
(Bogda)
Wiking
Nigdy mi sie nie zdarzylo , zeby przy kontroli zadano odemnie dokumentu potwierdzajacego
torsamosc
wiec nie powinno byc problemow.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Ewa Lang
(ewa.lang.poczta@gmail.com)
Nowicjusz
ok dzięki, czyli mogę spokojnie jechać do pracy
a nie orientujesz jak jest z tymi weekendami-czy to prawda że na jedną kartę mogą jechać dwie osoby?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
edusinska@gmail.com napisał:
czy to prawda że na jedną kartę mogą jechać dwie osoby?

Nie prawda.
Miej tylko świadomość, że jak z jakiegokolwiek powodu kontroler postanowi Cię wylegitymować to sporo to będzie kosztowało.
Jednak myśląc jak kombinator może to się opłacać, bo sprawdzą dokumenty przy 1,2,3..etc kontroli, albo nigdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
K B
(KB123)
Wiking
Ja dokładnie to pytanie zadałem pytanie pani w punkcie informacyjnym Skyss.
Mnie odpowiedziała następująco:

Jeżeli osoba która będzie korzystać z biletu, będzie miała takie same przywileje do zniżek jak Pan (właściciel karty), może korzystać z biletu.

Jako, że ja nie mam żadnych zniżek, na moim bilecie może pojechać dowolna inna osoba.
Możesz się zapytać, przy kupnie biletu, przecież Cię nie okrzyczą.

PS. Pani powiedziała mi też (czego nie wiedziałem, przyznam się bez bicia), że kupująć bilet jednorazowy, możemy na nim pojechać tylko w jedną stronę. Nawet jeśli 2 przystanki, to wracając powinno się mieć drugi bilet ;]
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
KrzysztofB napisał:
PS. Pani powiedziała mi też (czego nie wiedziałem, przyznam się bez bicia), że kupująć bilet jednorazowy, możemy na nim pojechać tylko w jedną stronę. Nawet jeśli 2 przystanki, to wracając powinno się mieć drugi bilet ;]
w Oslo enkel na przejazd... przesiadasz sie i kupujesz nowy.. jesli kupisz za pierwszym razem bilet overgang (z 10 nok drozej ) to w tej samej strefie w ciagu godziny gratis przesiadka a do innej strefy przesiadka za jakas smieszna oplata.... przynajmniej kiedys tak bylo od pol roku jakos nowe bilety powprowadzali wiec teraz moglo sie cos zmienic.... moze tam u was jest podobnie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
KrzysztofB napisał:
Ja dokładnie to pytanie zadałem pytanie pani w punkcie informacyjnym Skyss.
Mnie odpowiedziała następująco:

Jeżeli osoba która będzie korzystać z biletu, będzie miała takie same przywileje do zniżek jak Pan (właściciel karty), może korzystać z biletu.

Z chęcią zapytam przy okazji. Jeżeli na jedną kartę bez zniżek mogą jeżdzić różne osoby to ja się pytam po cholerę robią te karty imienne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok