Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nauki przedmałżeńskie ( Kościół Katolicki Bergen) - Norwegia

Czytali temat:
Agata Dymna AngelikaAngelika Nnn (1352 niezalogowanych)
6 Postów
Jarek Wasilewski
(jarek77)
Wiking
Witam ...od niedawna jestem w Norwegii, w Bergen...taki los, że człowieka nosi po świecie w poszukiwaniu lepszego życia...W niedługim czasie biorę ślub w Polsce, lecz do szczęścia potrzeba mi jeszcze zaświadczenia z kursu nauk przedmałżeńskich...Czy ktoś może więcej wie coś na ten temat..Czy istnieją takie kursy w kościele w Bergen...Mam zamiar wybrać się tam i zapytać...ale każda informacja będzie dla mnie cenna...Z góry dziękuję za wszelkie informacje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
księża to o życiu małżeńskim z definicji raczej nie mają pojęcia, to skąd by mieli jakieś kursy na ten temat organizować
idź się zapytaj jakiegoś pastora to już ci prędzej co wytłumaczy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Natalia Anna Victoria Mazur
(natalia.bergen)
Wiking
tak tylko ze ksiadz tez czlowiek i zkas przeciesz sie wzial, a skad jesli nie z rodziny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Natalia Anna Victoria Mazur
(natalia.bergen)
Wiking
W kosciele w Bergen "St.Paul kirke" sa prowadzone takie nauki, poprostu idz po polskiej mszy do zachrysti. Msze sw. odbywaja sie w kazda niedziele w godz. 15 i 19.30
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Jak dla mnie to wszystko jest bez sensu. Te ich beznadziejne reguly w kosciele. No ale trzeba bedzie przez to tez kiedys przejsc. Wie ktos ile to trwa? To jest 1 spotkanie czy wiecej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Anita Paśnik
(magda2)
Początkujący
Ja z mężem byliśmy tutaj na takich naukach. Poszliśmy po mszy do księdza i się z nim umówiliśmy na spotkanie. Nauki były indywidualne i trwały prawie godzinę. Nam wyszło chyba 3 spotkania, ale to dlatego, że część mieliśmy zaliczoną w Polsce. Ksiądz bardzo miły i fajnie to wszystko poszło. Ale też uważam te nauki za głupotę, chyba żeby zmienili formę na bardziej naturalną, mniej formalną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok