Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Biblioteka. - Norwegia

Czytali temat:
Grzegorz Krupa (2335 niezalogowanych)
1 Post

(fazi)
Wiking
Czy ktos korzystal w Oslo z biblioteki?Poprosze o adresy i ewentualne szczegoly,z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
Czy ktos korzystal w Oslo z biblioteki?Poprosze o adresy i ewentualne szczegoly,z gory dziekuje.
W pobliżu kościoła św Olafa jest biblioteka uniwersytecka ,można się spokojnie zapisać i korzystać jest nawet dział z woluminami polskojęzycznymi ,adresu ci ne podam bo byłem tam tylko dwa razy .
Nie mogłem się wtedy zapisać bo nie miałem adresu i stałego nr-F-

Teraz Tu zapisałem się do biblioteki miejscowej , miałem na wszelki przypadek paszport ,dowód osobisty , zezwolenie z policji ....i nic z tego... ,
poprosiła mnie tylko pani o BANKKORT i po kłopocie , weszła w system po -F- numerze który na karcie widnieje i to wszystko...wskazała na półki z książkami i tyle reszta jak wszędzie w naszych krajowych bibliotekach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Daichmanske bibliotek tez jest w Oslo, moj syn korzysta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
" fazi'' hej ...hej... wejdz na stronę internetową ...Oslo komuna ... wpisz w wyszukiwarkę... bibliotek.... i buszuj może znajdziesz najbliższą miejsca zamieszkania...
powodzonka....

Np. cosik takiego..:

www.deichmanske-bibliotek.oslo.kommune.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Dzieki dzieki,wiem gdzie jest kosciol Olafa reszty sie dopytam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
Dzieki dzieki,wiem gdzie jest kosciol Olafa reszty sie dopytam.

Pod tym adresem powyżej powinna być mapa z bibliotekami na terenie Oslo zajrzyj tam i poszukaj... a nuż widelec salaterka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jest na Grünerløkka, niedaleko Sant Olafs Plass.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Juz sprawdzilem,hihihihiihi,dziekuje jeszcze raz. Zaczynam lapac kulture po ostatnich epitetach pod moim adresem,hihihihihii. moze to cos pomoze chociaz kto sie kretynem urodzil(jak ja) kanarkiem nie zdechnie,hihihihihihi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Znaczy ze co? Ze bedziesz czytal książki? Heheh, sa tez takie na płytach CDm mozesz posłuchac hahahahah
Zartuje oczywiscie tak delikatnie z tym słuchaniem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Po ostatniej "wojnie" na forum wszyscy zrobili sie "delikatni" hihihihihi az glupio sie robi.No coz MY kretyni sie nie poddajemy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok