Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Opłata za autostrady - mandat - Norwegia

Czytali temat:
(1127 niezalogowanych)
3 Posty
Mati Jensen
(apollo02)
Wiking
Witam! mam pytanie odnośnie mandatu za nieopłaconą autostradę oraz brak opłaty przy wjeździe do Oslo. Mandat zapewne przyjdzie na polski ardes. Interesuje mnie ile będzie on wynosił skoro opłata za autostradę wynosi ok 20 NOK?? Wie ktoś może coś na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Moi znajomi po upływie około 3-ech miesięcy otrzymali w polsce mandaty na sume 400 złotych . Przysłała to firma windykacyjna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(LilaW)
Nowicjusz
biorą przelicznik z danego dnia w tym tygodniu przyszło mi ok. 14,21 za jeden przejazd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Mati Jensen
(apollo02)
Wiking
A w przypadku kiedy posiadam jeszcze stare rejestracje (czarne blachy) to możliwe jest ze uniknę kary??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Mati Jensen
(apollo02)
Wiking
Aha i czy można w jakiś sposób uregulować opłatę na miejscu w Oslo czy już trzeba czekać na mandat w Polsce??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Agnieszka Mol
(gaga89)
Wiking
Na ESSO sa odpowiednie blankiety, ktore sie wypełnia i płaci za to w kasie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
mlody oooo
(mlody22)
Wiking
przejąłes sie tym jakbys kogos zabił i uciekł ,napewno jeden dzien w pracy w Norwegii pokryje te koszty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(LilaW)
Nowicjusz
myślę, że i tak cię znajdą chociaż może to potrwać nawet do roku czasu, tyle to trwało chyba w moim przypadku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok