Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wspinanie - Oslo - Norwegia

Czytali temat:
monika broniszewska Sebastian Pas Paweł W Rafal Kukula Kuba p Kiciaa Granulak Michal Sendecki (3428 niezalogowanych)
1 Post

(młodzieży)
Wiking
Cześć
szukam chetnych osób do wspólnego spędzenia czasu w skałach.
mieszkam z kilkoma łojantami ale nie zawsze kazdy ma ochote na wspin po pracy.
jesli ktos jest zainteresowany , spokojnie mozemy sie dogadac na gg 4540051

pozdrawiam
Łukasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
a kto to taki "łojant" ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Ja jestem zainteresowany z tym, ze jestem kompletnym nowicjuszem. Dopiero chce tego posmakowac. Wkrotce mam urlop ale po powrocie odezwe sie do Ciebie jesli oczywiscie odpowiada Ci to, bo byc moze chcesz wspinac sie tylko z doswiadczonymi osobami a wtedy pewnie bylbym balastem,przynajmniej na poczatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Witam.
Mam podobny problem co "młodzieży" z tym, że w moim przypadku większość znajomych woli nabijać kilogramy przy piwku i Polsacie , niż wspinać się i wędrować wśród niesamowitej norweskiej natury . Stwórzmy klub miłośników turystyki górskiej, w którym będziemy organizować wspólne wycieczki po pracy, również i dłuższe wyprawy - weekendowe i wielodniowe. Wymieniajmy się opisami ciekawych miejsc, tras wspinaczkowych itp.. Trasy wycieczek można dobierać pod kątem stopnia zaawansowania uczestników, wybór jest tak duży, że życia może zabraknąć do przejścia . Poszukuję również osób doświadczonych we wspinaczce lodowej. Planuję wypad na lodowiec, a samotna wyprawa to prawie samobójstwo . Poszukuję chętnych do zjazdu z Kjerag (1000m - bosko) i z Preikestolen (600m), obie skały są ospitowane na szczytach. Potrzebny jest sprzęt i łódź do odbioru na dole (niepotrzebna, jeśli powrót tą samą drogą). Poza tym, czy jest ktoś obeznany z basehopping? Obserwuję, że w Norwegii jest to dość popularna rozrywka.
Pozdro
Piotr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Basehopping czy basejumping.... a powiedz, czy masz doswiadczenie i to really duze w skakaniu ze spadochronem ??? Bo jesli nie, to zapomnij o skakaniu ze skal, to pewniejsze samobojstwo niz wyprawa samotna na lodowiec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Basehopping - po norwesku. Nie mam doświadczenia w skokach, ale zamierzam to nadrobić, szukam kogoś, kto skacze i będzie w stanie wyjaśnić o co chodzi . Z moich obserwacji wynika, że to niezła zabawa. Na lodowcu widziałem już samotnego wędrowca, wyglądał na takiego, co robi to od wielu lat, czasem więc daje się przeżyć . Przy skokach ze skał, bez doświadczenia, nie trzeba nawet inwestować w zakup spadochronu, efekt ten sam, a zostanie więcej dla rodziny . Co do lodowców i zjazdów, szukam ludzi żeby to wykonać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(niq)
Wiking
na lodowiec-pisze sie bardzo chętie- tez szukam kompanow w norge-- mam doświadczenie-jestem po kursach taternickich(w tym alpinizm zimowy) i skalkowych(upr. instruktorskie PZA).Z chęcią z ogromną chęcią się wybiore!co do basehopping'u czy basejumpingu-to nie jest taka prosta sprawa-nie polecam od tego zaczynać najpierw może jakies skoki tandemooowe pod okiem czujnych instruktorow pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
niq napisał:
na lodowiec-pisze sie bardzo chętie- tez szukam kompanow w norge-- mam doświadczenie-jestem po kursach taternickich(w tym alpinizm zimowy) i skalkowych(upr. instruktorskie PZA).Z chęcią z ogromną chęcią się wybiore!co do basehopping'u czy basejumpingu-to nie jest taka prosta sprawa-nie polecam od tego zaczynać najpierw może jakies skoki tandemooowe pod okiem czujnych instruktorow pozdrawiam

Dino, jako koci tata ma już doświadczenie w skokach.
nie raz i nie dwa skakał z swoimi pociechami po warszawskich dachach,
także to nie problem dla niego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
A to dzisiejsza wspinaczka naszej Justynki)

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok