Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wstydzę się za naszych rodaków... - Norwegia

Czytali temat:
(1223 niezalogowanych)
20 Postów
Adam S............
(hihot45)
Wiking
zamykajcie drzwi przed Polakami....
To artykuł,który pokazał się na łamach internetu.....Wstyd czytać cos takiego....

www.sfora.pl/Norwegia-zamykajcie-drzwi-przed-Polakami-a18157
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
hihot45 napisał:
zamykajcie drzwi przed Polakami....
To artykuł,który pokazał się na łamach internetu.....Wstyd czytać cos takiego....

www.sfora.pl/Norwegia-zamykajcie-drzwi-przed-Polakami-a18157

Najlepiej jak każdy będzie się wstydził za swoje postępowanie i zachowanie ...
A nie za innych...
Ja w pracy i moim otoczeniu nie mam potrzeby wstydzić się za innych tylko dlatego , że Oni są również z polski ... .
Owszem Norgi i nieraz pokazują mi prasę z podobnymi artykułami , niemniej jako swego rodzaju ciekawostkę a nie jako przyczynek do tego by DYSKREDYTOWAĆ moja Osobę lub pracę którą w firmie wykonuję... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Norgi tez sie wstydza za artykuly o Norgach rozrabiajacych za granica...

Odn. *typowo polskich* zachowan takze kraza opinie, ktore nas moga nieco zadziwic.
Prosty przyklad; znajomy (Norweg) mieszkajacy w Warszawie jest mile zaskoczony wysoka kultura (w jego mniemaniu grzecznosc) komunikacji z nieznajomymi (zwroty Pan, Pani, prosze itd..), a utrzymywanie, a wrecz czasem uwydatnianie dystansu w tego typu komunikacji uwaza za cos fenomenalnego. Mnie nieco zaskoczyl jego punkt widzenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
Sethur napisał:
Norgi tez sie wstydza za artykuly o Norgach rozrabiajacych za granica...

Odn. *typowo polskich* zachowan takze kraza opinie, ktore nas moga nieco zadziwic.
Prosty przyklad; znajomy (Norweg) mieszkajacy w Warszawie jest mile zaskoczony wysoka kultura (w jego mniemaniu grzecznosc) komunikacji z nieznajomymi (zwroty Pan, Pani, prosze itd..), a utrzymywanie, a wrecz czasem uwydatnianie dystansu w tego typu komunikacji uwaza za cos fenomenalnego. Mnie nieco zaskoczyl jego punkt widzenia...

W IMIENIU MOIM PRAGNE PRZEPROSIC WSZYSTKICH UCZCIWYCH LUDZI ZA NIEUCZCIWOSC I ZLODZIEJSTWO POPELNIANE PRZEZ INNE OSOBY JAKIMI MOGA BYC TAKZE NASI RODACY. ROBIE TO DLATEGO "BO NAWET KOP W DUPE NIE POMOZE" ABY ZANIECHALI SPOSOB TAKIEGO ZLODZIESKIEGO, PRYMITYWNEGO I PONIZAJACEGO POSTEPOWANIA.

PETYCJA I ODZEW DO WSZYSTKICH LUDZI DOBREJ WOLI
"WSZYSCY CO CHCA BYC UCZCIWI I LOJALNI W PRAWIDLOWYM POSTEPOWANIU LACZCIE SIE"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
A ja sie nie wstydze

Szkoda wam tego tlumaczyc widzicie czarne ale nigdy nie spostrzegacie bialego byle tylko zaimponowac!!( co jest najbardziej smieszne w tej calej sytuacji) jak to sie wstydzimy rodakow a sami jestesmy aniolkami zalosne

Wiwat Aniolki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
rizle napisał:
A ja sie nie wstydze

Szkoda wam tego tlumaczyc widzicie czarne ale nigdy nie spostrzegacie bialego byle tylko zaimponowac!!( co jest najbardziej smieszne w tej calej sytuacji) jak to sie wstydzimy rodakow a sami jestesmy aniolkami zalosne

Wiwat Aniolki

Owijasz w bawelne.
Wypowiedz sie zeczowo na temat, dajac argumenty!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AskeR78)
Wiking
Ja się nie wstydzę, jeśli można chętnie pomogę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
AskeR78 napisał:

CZYLI DOMAGASZ SIE "KOPA W DUPE"

TYLKO MI SIE NIE SZARPAC DO TEGO " KOPA W DUPE" USTAWIAC SIE W KOLEJCE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Złodzieje, oszuści i innej maści przestępcy nie wstydzą się za siebie i za to co robią, czasem się wstydzą za swoje ofiary. Kiedyś w trakcie dyskusji na temat wstydu, wyrzutów sumienia, sposobu widzenia rzeczywistości, usłyszałem: "Wiesz, wstydzę się za tych frajerów wciskających mi swoje dobra, są tak naiwni i głupi, że wstyd, jakie mamy społeczeństwo, ale nie mój to problem, ja z tego żyję, ha, ha, ha." (Treść przetworzona, ponieważ została wypowiedziana językiem powszechnie uznanym za niedopuszczalny w dyskusji publicznej).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
AskeR78 napisał:

CZYLI DOMAGASZ SIE "KOPA W DUPE"

TYLKO MI SIE NIE SZARPAC DO TEGO " KOPA W DUPE" USTAWIAC SIE W KOLEJCE

Zgłoś wpis
Oceń wpis: