Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
barbara Cielemecka (2691 niezalogowanych)
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Oj dumna szlachte uraziłem? Jak kogos mieszacie z blotem tylko dlatego ze chce zmienić cos w swoim zyciu tylko za to ,ze chce się wyrwac z bezsensu Polskiego zycia, zanim to ponownie zrobisz pomysl "doctorku" jak było na początku w Twoim przypadku ,czy byles taki "kozak" jak teraz ? Jesli tylko chcesz WYLADOWAC SWOJA FRUSTRACJE NA BOGU DUCHA WINNYM MLODYM CHOPAKU TO DARUJ SOBIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Za stary wyjadacz Jetem, żeby się Co niektórym dac kopac....to już dawno ktoś powinien powiedzieć.... Jak ktoś ma cos do powiedzenie Chlopakowi to mowi jak człowiek człowiekowi naszemu rodakowi, jak tu jest i co go czeka. Ale pastwienie sie i napieprzanie , tylko dlatego ze jest w gorszym polozeniu to szczyt skurwysynstwa sorry za wulgaryzm ale nic innego nie odzwierciedli tego procederu ,jaki co niektórzy tu uprawiają.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Karol.Ky napisał:
A co ma byc napisane w listach do Ciebie?
zależy który uniwersytet skończyłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów
jan pociecha
(kenaj321)
Początkujący
Łukasz . Wszystko pięknie . Norweski na perfekt i próbuj w ciemno ale pod koniec maje . Wtedy jest tu łagodniejszy klimat i łatwiej o prace. Pierwszy raz przyjechałem do N w kwietniu 1989 r z kolegą małym fiatem i też ciemno . Nigdy więcej bym tego nie zrobił, gdybym wiedział co nas tu wtedy spotka. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Kenaj na ile razy się Ty "zwlekales"?Tez przez 3 miesiące koczowałem w samochodzie,wiesz co jest najgorsze? Ze człowiek nie wie kiedy zaczyna smierdziec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów
jan pociecha
(kenaj321)
Początkujący
Pod koniec maja znależliśmy darmowy prysznic na camp.Bogstad Dwie godziny rozkoszy pod natryskiem . Dalej jakoś powoli poleciało. Nie było takiej konkurenci jak teraz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
LUKASZ powiem tylko tyle stron od Polakow, najprędzej pomoze Ci starej daty Norweg. Ja nie mieszkam na stale w No. jestem przez pol roku w No. i Pl. wiem co jest teraz w Pl. i co się dzieje Tu w Norge. Jestem przeciebiorca od 18l i jeszcze tak ciężkich czasów nie pamiętam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wy tu gadu-gadu, a autor watka czeka na listy z propozycjami pracy, a nie na Wasze wspomnienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów
jan pociecha
(kenaj321)
Początkujący
Jak będziemy mieli tyle pracy co np. w 2004 to listy do Łukasz na pewno wyślemy .A na razie niech się kolega nauczy norweskiego i znajdzie pracę jako przewodnik norweskich turystów w Gdańsku lub gdzie indziej . A jak koniunktura ut się poprawi , będzie miał jak w banku. Norweskie znajomości i perfekcyjną znajomość języka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Marius13 napisał:
Tak zapytam "weteranow"jakie były wasze początki? ADECCO? wszyscy mieli po30 lat 3 jezyki perfect i 15 lat udokumentowanej praktyki zawodowej? Prawda jest ze Z PL.i biedniejszej Europy, wiara spieprza i dlatego w No. za dużo luda szuka pracy, wiec Norki podnosza wymogi od kandydatow.. w 2005- 2007 wystarczylo dukac po Angielsku i Norek zawijal każdego ,wmiare kumatego..większość "ekspertow" z tego forum tak się tu znalazła ha ha....Teraz to już nie jest tak rozowo
z autopsji rozumiem??? czy tak z zalu.... wiekszosc jednak na tym forum przyjechala tu z WYKSZTALCENIEM KIERUNKOWYM (zawodowka, technikum, studia wyzsze)...
jak debil po podstawowce dla doroslych sie pyta jak znalesc prace w norwegii to nie dziw sie ze jest obiektem kpin i zartow... 20 lat na karku a on i bez zawodu, z jakas tam komunikacja (chuja pewne umie.... komunikatywny... co drugie slowo to kurwa a restza na migi...)

ogarnijcie sie ludzie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok